SARADNJA U E-SEKTORU I BEZBEDNOSTI DECE NA INTERNETU: Delegacija Srbije na čelu sa ministrom Dejanom Ristićem u Banjaluci

V.C.

21. 06. 2024. u 16:51

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, sa članovima delegacije, tokom 20. i 21. juna bio je u radnoj poseti ministarstvima Vlade Republike Srpske.

САРАДЊА У Е-СЕКТОРУ И БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Делегација Србије на челу са министром Дејаном Ристићем у Бањалуци

Ministarstvo informisanja

Delegaciju su činili državni sekretar Milan Dobrijević, pomoćnik ministra Katarina Tomašević, rukovodilac Nacionalnog kontakt centra za zaštitu dece na internetu Emina Beković i šef Kabineta Stanko Debeljaković, koji su se sastali u Banjaluci sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanom Vipotnikom, ministrom za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željkom Budimirom, ministarkom prosvete i kulture Željkom Stojičić, ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom policije Sinišom Karanom, sa kojima je detaljnije razmatrana saradnja definisana tokom sastanaka održanih u okviru nedavnog Svesrpskog sabora.

Istovremeno, na poziv Ministarstva informisanja i telekomunikacija u Banjaluci su boravili i v.d direktora JP Pošta Srbije Zoran Anđelković, v.d. generalnog direktora RTV Vojvodine Goran Karadžić, direktorka Novinsko-izdavačkog preduzeća "Panorama - Jedinstvo" Rada Komazec, v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" Sava Savić i v.d. direktora AMRES Bojan Jakovljević.

Na sastancima je dogovoren niz aktivnosti koje se odnose na pružanje snažne i kontinuirane podrške RS u okviru ubrzanog razvoja IKT sektora i celokupne digitalne agende, saradnje u oblasti javnog informisanja, sa posebnim akcentom na obogaćivanje programskih sadržaja i jačanje infrastrukture RTV Republike Srpske, kao i zaštite dece na internetu. Dogovorena je i postepena implementacija najznačajnijih e-servisa koji već uveliko funkcionišu na području Srbije, posebno u oblasti privrede (građevinarstvo), naučno-istraživačke delatnosti, informacionog društva i informacione bezbednosti.

Ministar je prisustvovao i predstavljanju najnovijeg broja književnog časopisa "Stremljenja", koji već 64 godine objavljuje NIP "Panorama - Jedinstvo", sa sedištem u Prišini, a gostovao je i u programu RTV RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024