DANAS JE PIK TOPLOTNOG TALASA U SRBIJI: Oglasio se RHMZ - Upaljen crveni meteoalarm u ovim delovima zemlje

Novosti online

21. 06. 2024. u 14:39

PREMA najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas i sutra je pik toplotnog talasa, a maksimalne temperature će ići čak i do 40 stepeni Celzijusa.

ДАНАС ЈЕ ПИК ТОПЛОТНОГ ТАЛАСА У СРБИЈИ: Огласио се РХМЗ - Упаљен црвени метеоаларм у овим деловима земље

FOTO: Arhiva novosti

- U nedelju (23. juna) i početkom naredne sedmice manji pad temperature na vrednosti od 28 do 34 °S.

Na području Beograda danas i sutra (21-22. juna) maksimalna temperatura do 38 °S, a zatim će biti uglavnom u intervalu od 28 do 31 °S, uz nastavak tropskih noći.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLjAVINSKE NEPOGODE

U subotu i nedelju (22. i 23. juna) na teritoriji Srbije nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova i to sutra (22. juna) sa najvećom verovatnoćom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a u nedelju (23. juna) u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

Meteoalarm negde i zbog tri pojave

Širom Srbije upaljeni su meteoalarmi - danas u celoj Srbiji zbog velike vrućine, s tim što je veći deo Srbije u crvenom, odnosno najvišem nivou upozorenja, dok su samo Banat, Istočna Srbija i Jugozapadna Srbije u narandžastom upozorenju.

Sutra, u subotu, u crvenom su zbog vrućine Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija. Ostatak zemlje je u narandžastom, ali zato se upozorenju za vrućinu priključuju još i upozorenja za pljuskove i grmljavinu, tako da je u nekim delovima Srbije upaljen alarm zbog tri pojave.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!