ARSENAL FEST: Simfonija industrije i umetnosti

Novosti online

21. 06. 2024. u 10:00

SRCE muzičke scene Srbije - Kragujevac, smešten u srcu Šumadije, ne samo da nosi bogatu istorijsku i kulturnu baštinu, već je i domaćin jednog od najvažnijih muzičkih festivala u Srbiji - Arsenal Festa. Ovaj festival koji privlači ljubitelje muzike iz čitavog regiona i šire, pružajući im nezaboravno iskustvo kroz pažljivo osmišljen program i izvanredne izvođače, održaće se od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

АРСЕНАЛ ФЕСТ: Симфонија индустрије и уметности

Foto: Zoran Lazarević

Grad sa dušom i istorijom Kragujevac, prvi glavni grad moderne Srbije, poznat je po svojoj ulozi u razvoju industrije, obrazovanja i kulture. Grad je bio sedište prve srpske gimnazije, prve štamparije, kao i prve fabrike oružja.

Foto: Zoran Lazarević

Danas je Kragujevac dinamičan centar sa raznovrsnom privredom i bogatim kulturnim životom.

Nezamenljivo iskustvo za sve ljubitelje muzike i kulture

Smešten u industrijskom kompleksu Knežev arsenal, ovaj festival kombinuje autentičnu atmosferu stare fabrike sa modernim zvucima različitih muzičkih žanrova. Ova jedinstvena kombinacija čini Arsenal Fest posebnim iskustvom za sve posetioce.

Arsenal Fest svake godine, dovodi poznata imena iz sveta muzike, uključujući kako domaće tako i međunarodne izvođače. Festival je poznat po svojoj raznolikosti, nudeći sve od rock i punk bendova do elektronike i hip-hop umetnika. Tokom godina, na bini su se našla velika imena poput The Kooks, Editors, Dubioza Kolektiv, i mnogi drugi. 

Ove godine, 14. izdanje Arsenal Festa će trajati tri dana, od 27. do 29. juna, i održaće se u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

Foto: Jovan Živanović

Jedan od ključnih faktora koji izdvaja Arsenal Fest je njegova posebna atmosfera. Stari industrijski kompleks stvara jedinstven ambijent koji se teško može pronaći na drugim festivalima. Pored muzičkih nastupa, posetioci mogu uživati u raznim dodatnim sadržajima poput umetničkih instalacija, projekcija filmova i kreativnih radionica, što doprinosi sveukupnom kulturnom iskustvu. 

Arsenal Fest nastavlja da raste i evoluira svake godine, postavljajući sve više standarde u organizaciji i sadržaju. Njegova misija ostaje ista - pružiti kvalitetno muzičko iskustvo i promovisati kulturu i umetnost. 

Foto: Zoran Lazarević

Kroz muziku, umetnost i jedinstvenu atmosferu, ovaj festival povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke, čineći Kragujevac nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje muzike i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024