FINANSIRANJE ZELENIH PROJEKATA: Svetski dan zaštite životne sredine obeležen je i u Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara

Novosti online

05. 06. 2024. u 19:23

SVETSKI dan zaštite životne sredine obeležen je i u Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara, prvom Ramsarskom području u našoj zemlji i jednom od najstarijih prirodnih dobara u svetu.

ФИНАНСИРАЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПРОЈЕКАТА: Светски дан заштите животне средине обележен је и у Специјалном резервату природе Обедска бара

Foto: Instagram/ministarstvozzs

- Finansiranje prirode i zelenih projekata je ulaganje u budućnost. Zato za sufinansiranje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa. Ministarstvo  zaštite životne sredine izdvaja iznos koji eksponencijalno raste u prethodnih pet godina. Tako je ove godine opredeljen iznos od 500 miliona dinara, što je za 120% veći iznos nego 2020. godine - izjavila je državna sekretarka Sara Pavkov.

Pavkov je navela da uspešnu saradnju Ministarstva i upravljača SRP „Obedska bara“ prate i velika ulaganja u svrhu uređenja i poboljšanja kvaliteta prirodnih vrednosti ovog jedinstvenog područja, pa je tako u prethodne četiri godine Ministarstvo izdvojilo preko 10,2 miliona dinara, a samo ove godine opredeljeno je 3,4 miliona dinara.

Zajedno sa predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković Pavkov je simbolično pustila mladu sovu u prirodu i kazala da je ohrabrujuća činjenica da se u rezervatu ponovo gnezde crni ibis i kašičar, što potvrđuje da su dosadašnji napori očuvanja i unapređenja uspešni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA U MEDICINI ali u ovome je ključ