U OVA ČETIRI DELA SRBIJE PAŠĆE NAJVIŠE KIŠE: Po podne obilne padavine - biće i grada

Tanjug

03. 06. 2024. u 13:23

METEOROLOG Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Aleksandra Travica izjavila je da se najobilnije padavine tokom današnjeg dana očekuju posle podne i eventualno uveče.

У ОВА ЧЕТИРИ ДЕЛА СРБИЈЕ ПАШЋЕ НАЈВИШЕ КИШЕ: По подне обилне падавине - биће и града

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Smatramo da će čitava teritorija Srbije biti pogođena obilnijim padavinama, rekla je Travica i dodala da se izdvaja istočni deo zemlje.

Prema njenim rečima, Pomoravlje, Podunavlje, Timočka i Negotinska krajina trebalo bi da imaju veću količinu padavina i tu je i najveća mogućnost da padne grad.

Travica je podsetila da je RHMZ izdao upozorenje za nepogode u skladu sa predočenim propisima.

- Danas jesu obilniji pljuskovi, može doći do olujnog vetra, ali ti razvoji neće biti toliko intenzivni kao kod superćelijskih oluja. Što se tiče narednog perioda, očekujemo stabilizaciju vremena. Već sutra bi trebalo iznad većeg dela da bude suvo - rekla je ona.

Dodala je da se kiša, eventualno pljuskovi očekuju u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima, ali mnogo manjeg intenziteta nego danas.

Prema njenim rečima, sreda bi bila malo nestabilnija, ali ne kao danas, može biti kiše ili lokalnih pljuskova, a od četvrtka do nedelje se očekuje stabilizacija vremena i pretežno sunčano, uz porast temperature.

BONUS VIDEO: NA MATURU U PATIKAMA PUNIM NADE: Fondacija humanosti "Novosti" obezbedila garderobu za decu iz Zveča

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd