GAŠIĆ OBIŠAO FABRIKU MUNICIJE " PRVI PARTIZAN" U UŽICU: Zahvalan sam što neumorno rade kada su u pitanju potrebe Vojske Srbije

Novosti online

01. 06. 2024. u 14:57

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas fabriku municije „Prvi partizan“ u Užicu.

ГАШИЋ ОБИШАО ФАБРИКУ МУНИЦИЈЕ  ПРВИ ПАРТИЗАН У УЖИЦУ: Захвалан сам што неуморно раде када су у питању потребе Војске Србије

Foto: Ministarstvo odbrane

Tom prilikom, rukovodstvo i generalni direktor fabrike Dobrosav Andrić predstavili su ministru Gašiću poslovanje preduzeća, kao i planove za nove investicije koje bi omogućile da se u rad uključe nove proizvodne linije.

Nakon sastanka sa rukovodstvom preduzeća, ministar odbrane obišao je pogone za proizvodnju streljačke municije gde mu je predstavljen deo opreme koja je nabavljena u sklopu modernizacije kapaciteta i novog investicionog ciklusa.

Ministar Gašić izrazio je zadovoljstvo što se u ovom preduzeću odbrambene industrije ozbiljno razmišlja o investicijama i razvoju.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Drago mi je da vidim da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom. Zahvalan sam radnicima "Prvog partizana" što neumorno rade kada su u pitanju potrebe Vojske Srbije. Poslovanje preduzeća veoma je značajno i kada je reč o privredi regiona zapadne Srbije – rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić posebno je ukazao na značaj zapošljavanja mladih stručnjaka u našu odbrambenu industriju, što je jedan od prioritetnih zadataka.

U sklopu današnje posete ministar odbrane obišao je i novoizgrađene objekte "Prvog partizana" na novoj lokaciji.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!