TRADICIONALNO PRESVLAČENJE MOŠTIJU SVETOG ZOSIMA 16. JUNA: Delići stare svetiteljeve odežde biće podeljeni na blagoslov vernome narodu (FOTO)

Novosti online

31. 05. 2024. u 10:50

TRADICIONALNO presvlačenje moštiju Svetog Zosima održaće se u nedelju, 16. juna 2024. godine, u manastiru Tumane.

ТРАДИЦИОНАЛНО ПРЕСВЛАЧЕЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ ЗОСИМА 16. ЈУНА: Делићи старе светитељеве одежде биће подељени на благослов верноме народу (ФОТО)

Foto: Manastir Tumane

Kako je saopštio arhimandrit Dimitrije, iguman manastira Tumane, u 8.30 časova u ovoj drevnoj svetinji biće služena sveta arhijerejska liturgija, nakon koje će mošti svetitelja biti presvučene u novo ruho i litijski prenete u svetiteljevu isposnicu u kojoj je živeo i podvizavao se.

Foto: Manastir Tumane

Delići stare svetiteljeve odežde biće podeljeni na blagoslov vernome narodu.

Bratstvo manastira Tumane poziva sav blagočestivi narod da uzme učešće u ovom sabranju.

- Pozivamo verni narod sa radošću i ljubavlju na svetu liturgiju i presvlačenje moštiju Svetog Zosima, tumanskog čudotvorca, u nedelju, 16. juna 2024. godine. Ovaj duhovni sabor je živa, tekuća reka naroda Božjeg, gde se oko moštiju tumanskog čudotvorca sa ljubavlju sabere preko 30.000 duša i koji pokazuje da je naš narod veran Gospodu, veran svojim svetim precima i da istinski i pravim putem korača u svetliju i blagoslovenu budućnost - rekao je arhimandrit Dimitrije.

Foto: Manastir Tumane

U manastirskoj crkvi posetioci će moći da se poklone i netruležnim moštima Sv. Jakova, moštima Sv. Nektarija Eginskog, kao i čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice "Kurskaja Tumanska".

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama