OTVARANJE PARKA NA VOŽDOVCU: Fond PIO pomogao u obnovi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 05. 2024. u 18:21

U CILjU unapređenja položaja penzionera – svojih korisnika i povećanja njihove aktivnosti u zajednici, uz iznalaženje načina da se smanje međugeneracijske razlike i podigne nivo svesti o neophodnoj solidarnosti, Republički fond PIO sprovodi aktivnosti i programe radi jačanja međugeneracijskog razumevanja.

ОТВАРАЊЕ ПАРКА НА ВОЖДОВЦУ: Фонд ПИО помогао у обнови (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Novosti

- Ove godine projekat Međugeneracijske saradnje i solidarnosti - Zajedno do zdravih navika, realizujemo u Beogradu, u ulici Dobrivoja Isailovića na Banjici, gde smo uredili park, opremili ga sadržajima za najstarije i mobilijarom i decu, kao i novim sadnicama drveća i stvorili prijatan ambijent za slobodno vreme i igru predstavnika svih generacija, saopštili su iz PIO fonda.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović sa predstavnicima Gradske Opštine Voždovac, svečano je otvorio uređeni park i učestvovao u sportsko-rekreativnim aktivnostima i sadnji drveća zajedno sa prisutnim penzionerima i decom iz ovog kraja.

On je rekao da je ovo drugi park solidarnosti koji su izgradili na Banjici, dodavši da je prošle godine izgrađen jedan u Bačkoj Palanci.

- Imamo u planu svake godine da uradimo po jedan park. Ovde je bio jedan poluteren za košarku, mi smo napravili i teren za fudbal i košarku, stoni tenis, ali smo i zasadili drveća i pokazali da brinemo o životnoj sredini. Pored ove uključenosti starijih u društveni život i vodićemo računa da penzije prate plate i da one još više rastu, kazao je Ornjenović.

BONUS VIDEO: VOJSKA RAZBILA BANDE: El Salvador raspoređuje 3.000 vojnika u Apopi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!