U IME NARODA: Presuda

Novosti online

28. 05. 2024. u 12:23

Viši sud u Beogradu, sudija Nebojša Đuričić, kao sudija pojedinac u parnici tužioca Marijane Petković iz Gornjih Nedeljica, čiji je punomoćnik Jelena Tomić, advokat iz Beograda, protiv tuženih Andrijane Nešić iz Beograda i Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti a. d. Beograd, čiji je zajednički punomoćnik advokatska kancelarija "Isailović", advokati iz Beograda, radi naknade štete, po zaključenoj glavnoj raspravi doneo je dana 23. 5. 2023. godine

У ИМЕ НАРОДА: Пресуда

Nikola Obradović

Presudu

UTVRĐUJE SE da je prvotuženi Andrijana Nešić iz Beograda, kao odgovorni urednik medija novost.rs tužilji Marijani Petković iz Gornjih Nedeljica povredila pravo na dostojanstvo ličnosti objavljivanjem u mediju novosti.rs informacije pod naslovom "Vučiću otpusti 2.500 radnika! Nek Lozničani jedu čist vazduh", koji je objavljen dana 8. 1. 2022. godine.

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se utvrdi da je prvotužena Andrijana Nešić iz Beograda, kao   odgovorni urednik medija novosti.rs tužilji Marijani Petković iz Gornjih Nedeljica povredila pravo na dostojanstvo ličnosti objavljivanjem u medijima informacije pod naslovom "Marijana Petković iz političke organizacije "Ne damo Jadar" osim borbe protiv Rio Tinta, iskoračila je i u borbu protiv kompanije "Adijent" i "Mint"" koji je objavljen dana 8. 1. 2022. godine, kao neosnovan.

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se zabrani prvotuženoj Andrijani Nešić iz Beograda, kao odgovornom uredniku medija novosti.rs da ubuduće objavljuje informacije pod naslovom "Marijana Petković iz političke organizacije "Ne damo Jadar" osim borbe protiv Rio Tinta, iskoračila je i u borbu protiv kompanije "Adijent" i "Mint", kao neosnovan.

USVAJA SE tužbeni zahtev tužilje Mirjane Petković iz Gornjih Nedeljica pa se obavezuje prvotuženi Andrijana Nešić iz Beograda, odgovorni urednik medija novosti.rs i drugotuženi privredno društvo kompanija Novosti a. d. Beograd, osnivač i izdavač portala novosti.rs, da tužilji na ime naknade materijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, izazvanih objavljivanjem neistinitih, nepotpunih i nedozvoljenih informacija pod naslovom "Vučiću otpusti 2.500 radnika! Nek Lozničani jedu čist vazduh", koji je objavljen dana 8. 1. 2022. godine, solidarno isplate iznos od 80.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana 23. 5. 2023. godine kao i dana presuđenja pa do isplate, a sve u roku od 8 dana do dana prijema pismenog otpravka presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se obavežu tuženi Andrijana Nešić iz Beograda, glavni i odgovorni urednik medija novosti.rs i drugotuženi privredno društvo kompanija Novosti a. d. Beograd, osnivač i izdavač portala novosti.rs da tužilji preko dosuđenog isnosa od 80.000 dinara, a do traženog iznosa 500.000 dinara sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom, kao neosnovan.

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se obavežu tuženi Andrijana Nešić iz Beograda, glavni i odgovorni urednik medija novosti.rs i drugotuženi privredno društvo kompanija Novosti a.d. Beograd, osnivač i izdavač portala novosti.rs da tužilji na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda izazvanih objavljivanjem neistinitih, nepotpunih i nedozvoljenih informacija pod naslovom "Marijana Petković iz političke organizacije "Ne damo Jadar" osim borbe protiv Rio Tinta, iskoračila je i u borbu protiv kompanije "Adijent" i "Mint"", naknade iznos od 500.000 dinara, kao neosnovan.

OBAVEZUJE SE tužena Andrijana Nešić iz Beograda, glavni i odgovorni urednik medija novosti.rs da celu presudu objavi u mediju novosti.rs, bez komentara i odlaganja o svom trošku najkasnije u drugom narednom broju novina od dana pravosnažnosti presude.

OBAVEZUJE SE tuženi da tužiocu solidarno naknade troškove parničkog postupka u ukupnom iznosu 50.700 dinara u roku od 15 dana do dana prijema pismenog otpravka presude sa zakonskom zateznom kamatom od dana nastupanja izvršnosti odluke, sve u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

02. 07. 2024. u 13:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor