NE SLEDI REZOLUCIJU, VEĆ KRALJA NIKOLU: Nacionalni savet Crnogoraca pisao Milojku Spajiću zbog najave podrške Rezoluciji o Srebrenici

J. SIMIĆ

30. 04. 2024. u 20:43

SAVET crnogorske nacionalne manjine iz Opštine Vrbas u Vojvodini zatražio je od predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića da odustane od podrške antisrpskoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici, navodeći da to od njega očekuje crnogorski narod, kosovski i mojkovački junaci, njihovi potomci, i potomci njihovih potomaka.

НЕ СЛЕДИ РЕЗОЛУЦИЈУ, ВЕЋ КРАЉА НИКОЛУ: Национални савет Црногораца писао Милојку Спајићу због најаве подршке Резолуцији о Сребреници

Foto /promo

Oni su u pismu podsetili Spajića da je isključiva dužnost predsednika Vlade Crne Gore da se stara o interesima sopstvenog naroda, nikako da ispunjava interese drugih država.

- Crna Gora i crnogorski narod nemaju većih prijatelja, niti boljih saveznika od bratskog srpskog naroda i bratske Srbije. To dokazuje 1.400 godina zajedničke istorije na Balkanu,zajedničkih bitaka i uzajamne podrške –piše u otvorenom pismu koje je potpisao predsednik ovog saveta Dragoljub  Malović. - Jesmo li 28. juna 1389. bili na Kosovu zajedno? Postoji li išta u crnogorskoj etici, a da nije vezano za vidovdansku etiku i Kosovski boj? Ako ne znate odgovor, pročitajte ponovo „Gorski vijenac“. Tamo se nalaze odgovori na sve vaše nedoumice i pogrešne procene. Da bismo se bolje razumeli, citiraću vam reči velikog kralja Nikole, koje je izgovorio 1916. godine, u najtežim danima Prvog svetskog rata, kada se Crna Gora nalazila pred mnogo težim izborom od ovog u kom se nalazi danas.

 U nastavku Malović dalje pita crnogorskog premijera :

- Zar mi, najmanji u društvu naroda, tako slavni i tako ponosni, da se mirimo sa tlačiteljima Srbije, sa dušmanima Rusije?! Gde su ni bogatstva?! Nemamo bogatih polja, nemamo zemaljskih blaga, nemamo ništa što se dade očima obuhvatiti i rukama dohvatiti. Imamo čast i slavu. Lišimo li se toga, sve smo izgubili !

Podseća i da je kralj junaka , u odsudnom trenutku za čovečanstvo, odlučivao hoće li izabrati obraz i rat, ili licemerni mir. On se odlučio da je čast vrednost iznad svih drugih interesa. Spajićev izbor, smatra Malović, je kudikamo  lakši i jednostavniji. Ne treba velika hrabrost da se u miru izabere čast, prijateljstvo i mudrost.

   -U Srebrenici se nije desio genocid. To tvrde najveći svetski stručnjaci za holokaust i genocid.Poštovani gospodine Spajiću, kao privatno lice možete misliti šta god želite, ali kao predsednik Vlade Crne Gore nemojte vjerovati da su vam Nemačka, Velika Britanija ili Amerika naklonjeniji od Srbije. U interesu Crne Gore, i budućih pokolenja, odustanite od stupanja na stazu licemerja. Izaberite čast i obraz, kao što su to činile generacije Crnogograca prije vas i odbijte da podržite rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici!- zaključuje Malović ovo obraćanje Spajiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)