VIŠE KARFIOLA: Evo šta sprečava da se pojave loši enzimi i naprave štetu organizmu

V. N.

11. 01. 2022. u 14:35

DA biste pomogli organizmu da se oporavi od nezdrave ishrane i aerozagađenja, jedite više karfiola. Ovo povrće iz porodice kupusa ima mnogo korisnih sastojaka.

ВИШЕ КАРФИОЛА: Ево шта спречава да се појаве лоши ензими и направе штету организму

Foto Shutterstock

Ipak, najvažnije dejstvo je smanjenje rizika od pojave karcinoma. On ne sadrži masti, ima malo ugljenih hidrata, a sadrži fitonutrijente.

Upravo oni sprečavaju da se pojave štetni enzimi, koji stvaraju pojave koje su pogodne za aktiviranje raka. Ovo povrće deluje tako što aktivira pozitivno delovanje tih enzima i samim tim onemogućava dolazak kancerogenih supstanci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROZE OKTOBAR, ŠTITNA ŽLEZDA, TRBUŠNA AORTA: Besplatno pregledano više od 5.000 građana