UKOTVLJEN U BARU: Kruzer"Norwegian spirit" tri meseca na vezu u Port of Adriji
U LUKU Bar u utorak je uplovio putnički brod „NCL spirit“ čiji je kapacitet 2.000 putnika i 965 članova posade.
Prema saznanju Novosti na brodu nema putnika, već samo 135 članova posade jer će brod biti u vezu narednih 91 dan. Iz Lučke kapetanije Bar potvrđuju da će na kruzer ostati u luci Bar tri meseca na gatu Port of Adrija.
Kruzer „NCL spirit“, dužine 268,29 m, širine 32,20 m. Država pripadnosti broda su Bahami, a luka upisa Nassau.. Ovaj putnički brod je izgrađen 1998. godine, a trenutno se nalazi u vlasništvu kompanije Norwegian crusie line.
Tokom boravka "Norwegian spirita" u Crnoj Gori, posada će se morati pridržavati mera NKT-a za sprečavanje širenja virusa i posebnih protokola koji je su UPSUL i pomorske vlasti napravili upravo za ovakve okolnosti.
To podrazumeva i obavezu da tokom boravka broda u luci Bar, svi članovi posade ostaju na brodu i ne izlaze sa njega.
U poslednjih 15-tak dana ovo je drugi putnički brod koji je uplovio u luku Bar, gde ostaje u raspremi tri meseca.
Dok je na gatu Port of Adrije vezan kruzer „NCL spirit“, na gatu 5 kojim gazduje AD Luka Bar na vezu je putnički brod „Vronskiy“.
Preporučujemo
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)