EMIR SPASAO ŽIVOT DR ILHANU: Građani Pljevalja ponosni na sugrađanina koji je sprečio tragediju

M. SEKULOVIĆ

27. 10. 2024. u 20:14

DOK Dušan V. iz Pljevalja, čeka odluku sudije za istrage Višeg suda u Bijelom Polju na zahtev višeg državnog tužioca u ovom gradu za određivanja pritvora do 30 dana zbog pokušaja ubistva neuropsihijatra dr Ilhana Tursumovića iz Pljevalja i nasilničkog ponašanja prema medicinkoj sestri, Pljevlja su dobila novog junaka.

ЕМИР СПАСАО ЖИВОТ ДР ИЛХАНУ: Грађани Пљеваља поносни на суграђанина који је спречио трагедију

Foto: PV portal

Emir Lojo, junak koji je spasio doktoru život, rizikujući svoj i sprečio mogući sukob između dve porodice, ali i da petoro dece dr Ilhana ostanu siročići. Ovako je podvig mladog Pljevljaka, na svom "fejsbuk" profilu opisao jedan Pljevljak, ističući da je "ovaj heroj, nezaposleni sugrađanin mirno čekao svoj red da izvadi lekarsko uverenje za posao, kada je začuo vriske medicinskih sestara".

- Skočio je sa stolice i poput Vuka Mandušića ili poput serdara Šćepana Radojevića skočio da brani nejač, ne znajući šta se dešava - piše Pavle Čolović o podvigu mladog Emira, koji kaže da tu sliku neće nikada da zaborav.

PV Informer

Kako kaže, napadač je doktoru držao nož pod grkljanom. Doktor je bio sav u krvi, a ispod njegovih nogu se napravila krvava lokva.

- Lojo, molim Vas, pomozite - obratila mu se medicinska sestra, priča Emir. - Skočio sam i bio zapanjen prizorom. Uhvatio sam napadača za ruku, oteo mu nož i bacio ga na krevet. Ušla su još dva mladića da mi pomognu. Napadač je ponavljao, "pustite me da ga zakoljem...Polomi mi ruku...Pustite me...".

Lojo kaže da je rvanje sa napadačem trajalo pet-šest minuta.

Apel

POŠTO Lojo nije uspeo da dobije lekarsko uverenje za posao, koji je već bio nekome drugom "namenjen", na društvenim mrežama je podeljen apel da se ovom momku bez posla i bez ikakvog primanja, pomogne i da mu odgovorni funkcioneri ponude zaposlenje.

- Zadržali smo ga dok nije stigla policija. Jačeg čoveka nisam sreo. Odlučivale su sekunde. Nisam video kada su izneli doktora, koji je bio sav u krvi - još je uzbuđen Emir događajem u lekarskoj ordinaciji koji je izazvao uznemirenje ne samo u Pljevljima, u kojima se sa zakašnjenjem čulo za njegov podvig.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SADA GA BRANI: Slavni Amerikanac otkrio kako će izgledati dalja karijera Novaka Đokovića