UBISTVO BRATA I SESTRE U BIJELOM POLJU: Šaranović - Alija se lažno predstavio, traže ga dronovim, uređajima za osmatranje i uz pomoć pasa

M. SEKULOVIĆ

26. 10. 2024. u 18:52

U IME Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime izražavam najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja u Bijelom Polju.

УБИСТВО БРАТА И СЕСТРЕ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Шарановић - Алија се лажно представио, траже га дроновим, уређајима за осматрање и уз помоћ паса

MUP

Uverio sam se na terenu da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije preduzimaju sve potrebne mere kako bi locirali i lišili slobode osumnjičenog, a operativni podaci upućuju na to da je mogući izvršilac ovog teškog krivičnog dela A.B. iz Bijelog Polja.

Ovo se navodi u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Danila Šaranovića, koji je danas posetio zaseok Sokolac kod Tomaševa, područja na teritoriji opštine Bijelo Polje. Ovde je u petak oko 21 sat poznati razbojnik Alija Balijagić u njihovom domu ubio sestru i brata Milenku i Jovana Madžgalja.

U potragu za izvršiocem krivičnog dela i pretragu terena stavljeni na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije – službenici RC bezbednosti "Sever", Protivteroristička jedinica, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije opšte nadležnosti, Odeljenja bezbednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

- U najkraćem roku očekuje se i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore, čime će se potraga dodatno ubrzati. Prema prvim informacijama osumnjičeni je nekoliko sati pre izvršenja krivičnog dela boravio u domaćinstvu stradalih. Verovatno se predstavio lažno, jer policija intezivno traga za njim - kazaoje Šaranović, potvrđujući pisanje "Novosti" o boravku Balijagića u domu Madžgalja.

Uprava policije

Oni su ga srdačno dočekali, ne sluteći da su ugostili krvnika.

- Svesni smo uznemirenosti i zabrinutosti građana, posebno onih koji žive u području Bijelog Polja i okoline, razumemo njihov strah, ali i želimo da ih uverimo da je svaki naš napor usmjeren na to da što pre osiguramo sigurnost svakog pojedinca i pronađemo počinioca ovog teškog dela - navodi Šaranović.

S obzirom na ozbiljnost situacije, on je poručio da se preduzimaju sve neophodne mere kako bi garantovali sigurnost građanima - većina objekata u okolnim selima je pod kontrolom policije, a lokalno stanovništvo je obavešteno o potrebnim merama opreza. Apelujemo na građane da ostanu smireni i da sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju počinioca prijave Upravi policije putem telefona za hitne slučajeve (122) - kazao je ministar Šaranivić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MORAŠ DA BUDEŠ NOVAK ĐOKOVIĆ: Američka teniserka poslala poruku teniserima