U CRNOJ GORI SE NE STIŠAVA UZBUĐENJE POSLE RANJAVANJA DOKTORA U OPŠTOJ BOLNICI PLJEVLJA: Ministarstvo pravde zahteva rasvetljavanje svih okolnosti

M. SEKULOVIĆ

24. 10. 2024. u 21:01

MINISTARSTVO pravde pozvalo je nadležne institucije da u najskorijem roku sprovedu aktivnosti koje će rasvetliti sve okolnosti napada na lekara u Pljevljima, podsećajući da su u krivičnom zakonodavstvu poslovi zdravstvene zaštite prepoznati kao poslovi od javnog značaja.

У ЦРНОЈ ГОРИ СЕ НЕ СТИШАВА УЗБУЂЕЊЕ ПОСЛЕ РАЊАВАЊА ДОКТОРА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ПЉЕВЉА: Министарство правде захтева расветљавање свих околности

I. Mitić


-Time se obezbeđuje zaštita lekara, a samim tim i ostavlja prostor za adekvatnu reakciju nadležnih organa, navodi se u saopštenju. Ministarstvo pravde će nastaviti aktivnosti sa ciljem regulisanja svih eventualnih nedoumica u pogledu primene krivičnog zakonika radi dodatne zaštite lekara, saopšteno je iz Ministarstva pravde, nakon ranjavanja uglednig neuropsihijatra iz Pljevalja, dr Ilhana Tursumovića u njegovoj ordinaciji u Opštoj bolnici u Pljevljima.
Da podsetimo, lekara koji je dobar deo svoje karijere posvetio lečenju zavisnika od psihoaktivnih supstanci, nožem je dva puta u stomak i grudni koš izbo Pljevljak V. D. (65).
Dr Tursumović, kome je u pomoć priskočio oacijent koji je u hodniku čekao na pregled operisam je u bolnici u Pljevljima.
Direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Saša Grbović kazao je da su osim ubodnih rana u grudnom košu i stomaku konstatovane i posekotine po rukama i šakama dr Tursumovića, što ukazuje da se branio od napada čoveka, njegovog pacijenta, koji je došao da bi mu dr Tursumović potpisao uverenje neophodno za dobijanje dozvole za nošenje oružja. Navodno, bio je i juče, ali je doktor odbio da to učini.
Dr Tursumović je, inače, bio dugogodišnji direktor Doma zdravlja u Pljevljima.
Vest iz Pljevalja o pokušaju ubistva lekara na radnom mestu predstavlja posednji alarm za celokupno društvo, saopštio je ministar zdravlja Vojislav Šimun, koji je naglasio "da današnji napad na kolegu predstavlja krajnji momenat da država odlučno stane u zaštitu zdravstvenih radnika koji svakodnevno strahuju za sopstveni život pokušavajući da brinu o zdravlju i životima građana".
Odmah posle pokušaja ubistva dr Tursumovića V. D., je uhapšen i malazi se u prostorijama policije u Pljevljima.
APEL
-Apelujem na Ministarstvo pravde da što pre postupe po inicijativi koju sam predložio krajem jula na sednici Vlade, a koja se odnosi na uvođenje posebnog krivičnog dela napada na lica koja obavljaju zdravstvenu delatnost kroz izmene i dopune Krivičnog zakonika Crne Gore, kazao je Šimun, koji je uputio molbu i Ministarstvu unutrašnjih poslova da razmotre opciju da se određeni deo ljudstva rasporedi ustanovama zdravstvene zaštite "koje nažalost, sve češće postaju poligon za izražavanje agresije i nasilničkog ponašanja tamo gde treba da vlada solidarnost i empatija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)