NOVA BORBA ZA SPAS SINJAJEVINE: Ekolozi stali pred bagere i oterali "neimare" (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

22. 10. 2024. u 18:34

DANAS smo zaustavili bagere koji su hteli da nam rovare po planini.

НОВА БОРБА ЗА СПАС СИЊАЈЕВИНЕ: Еколози стали пред багере и отерали неимаре (ФОТО)

GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Ako neko misli da ćemo pristati da se uništavanje bombama zameni vetroelektranama grdno se prevario!

Ovo je saopšteno iz Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu", čiji su aktivisti i građani iz nekoliko opština sprečili radnike i mehanizaciju jedne firme iz Bijelog Polja da, kako tvrde, nastave bespravne radove na toj planini.

Radovi su, kako ekolozi tvrde, počeli juče, probijanjem oko 350 metara puta i nastavljeni kopanjem dveju rupe na dve lokacije u blizi katuna Bojića, gde izvesne firme nameravaju da geade "vetro park".

- Stali smo pred bagere, kao što smo ranije stali pred minobacače. U borbi za zaštićenu Sinjajevinu nema kompromisa. Da je 2016. ispoštovana studija po kojoj je Sinjajevina još tada trebala biti proglašena parkom prirode danas ovih problema ne bi bilo! Ovako danas moramo da podnosimo prijave Upravi policije i Komunalnoj policiji, a sad ide prijava i građevinskoj inspekciji. Budni smo i ne damo naše. Sinjajevina pripada stočarima i tačka - kažu iz Građanske inicijative "Sačuvajmo sinjajevinu", čiji su aktivisti podržani brojnim građanima "pobedili državu", koja je godinama unazad, pa sve do nedavno, na planini lepotici želela da sagradi poligon za artiljerijska gađanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici