NE DAJU BULDOŽERIMA NA TEZGE: Protest preduzetnika sa "buvljaka" u Beranama

M. SEKULOVIĆ

22. 10. 2024. u 17:26

VLASNICI privremenih objekata i tezgi na "buvljaku" u Beranama, njih više od 100, ponovo su protestovali pred zgradom Opštine Berane, zahtevajući da se prestane sa pretnjama rušenjem njihovih privremenih objekata od čvrstog materijala, odnosno, uklanjanja tezgi.

НЕ ДАЈУ БУЛДОЖЕРИМА НА ТЕЗГЕ: Протест предузетника са бувљака у Беранама

Zgrada opštine Berane

- Zahtevamo od premijera Milojka Spajića da zaustavi odluku sada već bivših vlasti, jer bi time bila ugrožena naša i egzistencija naših porodica. Tražimo i da nova vlast, koja će biti formirana nakon izbora predviđenih za 8. decembar, da ukine odluku o rušenju, a da je potom stavi pod lupu i analizira zbog čega je donesena i šta je u njenoj pozadini - čulo se juče na protestu.

Gnev vlasnika objekata i tezgi izazvala je odluka odbornika SO Berane kojom je oko 90 ari zemljišta u centralnoj gradskoj zoni prodato inostranom trgovinskom lancu za gradnju marketa, nakon čega je odlučeno da budu porušeni lokalni u blizini.

Ovu odluku donela je odbornička većina koju su činili DF - Demokrate - Pokret za Berane - Bolja Crna Gora, dok su protiv bili odbornici SNP i DPS, koji su izražavali sumnju u ceo postupak prodaje zemljišta za dva miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici