OPOZICIJI SPORAN LOGO SKUPŠTINE: Poslanici na Cetinju usvojili Zakon o Razvojnoj banci

V.K.

09. 10. 2024. u 22:23

POSLANICI Skupštine Crne Gore su na Cetinju ponovo izglasali zakon o Razvojnoj banci Crne Gore, koji je predsednik države Jakov Milatović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

ОПОЗИЦИЈИ СПОРАН ЛОГО СКУПШТИНЕ: Посланици на Цетињу усвојили Закон о Развојној банци

Skupština Crne Gore

Ovo je samo jedan u nizu zakona (11) koje je šef države za godinu vratio parlamentarcima na ponovno izjašnjavanje. Za je glasalo 42 poslanika, dok je jedan bio protiv.

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Milović pozvao je pre glasanja poslanike da dobro razmisle pre nego donesu odluku o ovom zakonu, jer, kako je protumačio, predloženi zakon nije u skladu sa Ustavom i pravnom regulativom.

Sednicu je obeležilo i negodovanje opozicije zbog predstavljanja novog loga Skupštine na kojem se nalazi zgrada cetinjskog parlamenta ispisanog na ćiriličkom pismu.

- Logo je oličen u reprezentativnom objektu u kojem i sada zasedamo, zgradi nekadašnje Zetske banovine. U njoj su se nakon Drugog svetskog rata nalazile sve najvažnije institucije Republike Crne Gore - rekao je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, dodajući da na ovaj način želi da uvaži prestonicu i njen značaj.

Poslanici opozicije to su protumačili kao Mandićev nastavak "zloupotrebe parlamenta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU: Nezvani gost dolazi u Srbiju?