ORGIJE RUSKE SEKTE NA ŽABLJAKU: Ispod Durmitora snimali "filmove za odrasle"

M. SEKULOVIĆ

09. 10. 2024. u 06:00

POSLE hapšenja pripadnika ruske sekte "Ašram Šambla" na Žabljaku, čiji su pripadnici pod "firmom" kurseva joge, snimali "filmove za odrasle", u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima formiran je predmet.

ОРГИЈЕ РУСКЕ СЕКТЕ НА ЖАБЉАКУ: Испод Дурмитора снимали филмове за одрасле

Foto: I. Marinković

Oni su prošle sedmice uhapšeni u jednom hotelu, a policija je od njih prilikom hapšenja oduzela nekoliko stotina telefonskih kartica, na desetine kreditnih kartica, laptopa i mobilnih telefona kao i 70.000 evra u gotovini.

Kako se nezvanično saznaje, uhapšeni pripadnici sekte, državljani Ruske Federacije starosti od 14 do 30 godina, ispod Durmitora su snimali orgije, odnosno "filmove za odrasle", a veruje se da je pornografski sadržaj onlajn distribuiran korisnicima, zbog čega će oduzeti uređaji biti forenzički pretraženi.

Vođa ove sekte, multimilioner Konstantin Rudnev, kako su pisali mediji, zbog silovanja sledbenica sekte, uhapšen je 2013. godine, a stavljalo mu se na teret da je od njih, osim slepe pokornosti, zahtevao prekid svih veza sa porodicom i predaju celokupne imovine, zahvaljujući čemu je postao enormno bogat. Osuđen je na 11 godina robije.

Mediji u Rusiji pišu da je sekta "Ašram Šambala" pre deceniju brojala oko 30.000 članova, koje je Rudnev regrutovao na seminarima joge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URAĐENA ANALIZA ŠVAJCARSKE: Piksi održao sastanak sa igračima