VESNI SE PRETI SMRĆU: Na udaru srbomrzaca

V.K.

07. 10. 2024. u 16:07

UNIVERZITETSKI profesor Vesna Bratić, predsednik Političkog saveta Ujedinjene Crne Gore, bivša ministarka u Vladi Crne Gore,  ponovo se našla na udaru srbomrzaca, njihovih pretnji čak i smrću! Po njenoj prijavi formiran je predmet u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

ВЕСНИ СЕ ПРЕТИ СМРЋУ: На удару србомрзаца

Foto Skupština CG

Na njenu objavu na Tviteru, javio se izvesni Andro Fabris, koji je napisao sramni tekst:

"Treba ti je*bat majku četničku. U sanduku te vratiti u jebenu Hercegovinu. “

Reagovala je Bratićeva na društvenoj mreži Iks:

„A ovo je Crna Gora „dobrih vaših“. Pa koalirajte. Vidim i Dritan je tu pomenut. Inače, kod većine sam blokirana, ali pošto su imena tu, biće i krivične prijave pa ćemo se upoznati na sudu. „Dobri moji“, s njima ćete u koaliciju“.

Međutim, " patriote " se nisu zaustavile, pa je jedan korisnik društvene mreže X upitao zar misli da njima etimološki obraz ima istu težinu kao i njima „starosediocima“.

Na sve to se ponovo nadovezala Bratićeva koja je kazala:

„Etimološki? ETiMoLOŠki. E, fašisti…pokazali ste se. „Viša raso“. Elem, pogledajte s kim biste u koaliciju, dragi naši. Ovo su vam „dobri moji“, zaključila je Bratićeva.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović reagovao je na sramne pretnje koje su prethodnih nekoliko dana stizale bivšoj ministarki prosvete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić.

-Da se ovo dešava bilo kojoj ženi, bilo kojoj političarki, aktivistkinji NVO, izuzev Vesni Bratić profesorici Univeriteta CG, bivšoj ministarki prosvete, predsednici Političkog saveta Ujedinjene CG, svi mediji bi brujali o tome i tražili da se pod hitno nađe „ovaj junak“ što bi da je vrati u sanduku za Hercegovinu, navodi Danilović.

Dodaje da je sramota za Crnu Goru, njenu Vladu, istražne organe, tužilaštvo i Skupštinu da jedna žena trpi ovakvo iživljavanje umobolnih ljudi.

Danilović traži reakciju.

-Tražimo da se ovaj junak-kukavica, ovo ljudsko dno, nađe, privede i kazni, a usput objasni sve što se tiče „sanduka“, „četničkih majki“ i „je**ne Hercegovine“. Sve mi nešto govori da su mu se deda ili pradeda vratili sa Zidanog Mosta, te da mu je potom dodeljena boračka penzija, zaključio je Danilović.

 Vesna Bratić je i ranije bila žrtva mizoginih napada i pretnji na društvenim mrežama. U junu ove godine, Bratić je saopštila da je napadnuta ispred prodavnice u podgoričkom naselju Momišići. Ona je tom prilikom kazala da je napadnuta nakon emisije "Referat" na Gradskoj TV. 

-I ranije sam napadana, pa policija ništa nije preduzimala tim povodom, rekla je ranije Bratić. 

Prema njenim tvrdnjama, vređala je i psovala muška osoba, koja joj je poručila da je "grobarka i uništiteljka crnogorskog školstva".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme