IZ SNAJPERA: Na Cetinju ubijen Vasko LJešković

V.K.

27. 09. 2024. u 21:54

PRIPADNIK „škaljarskog klana“ Vasko Lješković ubijen je danas na Cetinju, najverovatnije  metkom iz snajera dok se nalazio u dvorištu svoje kuće u Bogdanovom kraju.

ИЗ СНАЈПЕРА: На Цетињу убијен Васко Љешковић

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Službenici Uprave policije, Odeljenja bezbednosti Cetinje uz podršku službenika Sektora za borbu protiv kriminala i taktičkih jedinica Sektora policije posebne namene preduzimaju intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici u cilju rasvjetljavanja ovoga događaja, dok su im na raspolaganje stavljene i druge organizacione jedinice iz sastava Uprave policije - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dok policija traga za ubicom reagovali su iz koalicije  Za budućnost Crne Gore iskazujući ozbiljnu zabrinutost zbog dramatične bezbednosne situacije uj državi posle još jednog klanovskog ubistva koje se danas dogodilo na Cetinju.

- Kao što smo podržali današnju akciju borbe protiv korupcije, dužni smo da ukažemo da najnovije ubistvo na Cetinju zahtieva smjenu kompletnog bezbednosnog sektora. Kad moraju i mogu, u skladu sa zakonom da odgovaraju inspektori u šumarstvu i građevini, treba i policijski inspektori i funkcioneri da imaju isti tretman - poručili su iz ZBCG, pa nastavili:

- Ova naša tvrdnja posebno dobija na težini jer je danas na press konferenciji v.d. pomoćnika direktora policije Lazar Šćepanović izjavio da se na teritoriji Budve nalaze dve osobe za koje se sumnja da pripremaju krivična dela. I samo nakon nekoliko sati od Šćepanovićeve izjave dogodilo se ubistvo V. Lj. na Cetinju, u dvorištu njegove kuće. S pravom postavljamo pitanje da je kojim slučajem Šćepanović danas bio u Budvi u akciji lociranja ovih osumnjičenih, umesto što je bio na pres konferenciji šaljući političke poruke dva dana pred izbore u Podgorici, da li bi se dogodilo ovo ubistvo na Cetinju - upitali su iz ZBCG.

Očekujemo, dodali su iz te koalicije, „da Lazar Šćepanović zbog objektivne odgovornosti, a prateći primere naših funkcionera koji su zbog minornih prekršaja podneli neopozive ostavke, i on učini isto“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um