PARTIJARH PORFIRIJE U BOKI: U Bijeloj proslava dva veka crkve Rize presvete Bogorodice, u Kotoru 185 godina SPD Jedinstvo

V.V.

26. 09. 2024. u 16:50

PATRIJARH srpski Porfirije, boraviće 27. I 28. septembra u Bijeloj, povodom proslave velikog jubileja, hiljadu godina oltara i dva veka od izgradnje crkve Polaganja Rize Presvete Bogorodice u ovom mestu na hercegnovskoj rivijeri.

ПАРТИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БОКИ: У Бијелој прослава два века цркве Ризе пресвете Богородице, у Котору 185 година СПД Јединство

FOTO: Privatna arhiva

Iz Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske saopšteno je da će u petak 27. septembra u 18 časova, biti upriličen svečani doček patrijarha SPC i osvećenje Krsta na mestu budućeg sabornog hrama u Bijeloj, u ulici Bijelskih dobrotvora. U 19 časova  biće održana  svečana akademija u Domu kulture u Bijeloj.

U subotu 28. septembra u 9 časova, u  bjelskom hramu Polaganja Rize Presvete Bogorodice, svetu arhijerejsku liturgiju, služiće patrijarh Porfirije, uz sasluženje arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, više arhijereja, sveštenstva i sveštenomonaštva. Istog dana u 19 sati u crkvi Svetog Nikole u Kotoru biće održana svečana akademija povodom 185 godina rada Srpskog pevačkog društva „Jedinstvo“.

Dan kasnije, 29. septembra, patrijarh će služiti sa arhijerejima i sveštenstvom svetu arhijerejsku liturgiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji