OTVORENO PISMO MINISTRU ŠIMUNU: Pokrenite istragu o privatizaciji Bolnice Meljine i procesuirajte krivce

V.V.

25. 09. 2024. u 16:01

Povodom nedavne izjave ministra zdravlja Vojislava Šimuna da će se u Meljinama graditi nova bolnica, otvoreno pismo ministru je uputila predsednica NVO Ekološko društvo Boke Kotorske Olivera Doklestić. Traži istragu o privatizaciji Bolnice Meljine, utvrđivanje realnih potraživanja i procesuiranje krivaca koji su bolnicu i građane Herceg Novog doveli u teško stanje.

ОТВОРЕНО ПИСМО МИНИСТРУ ШИМУНУ: Покрените истрагу о приватизацији Болнице Мељине и процесуирајте кривце

Foto: V.V.

- Herceg Novom treba bolnica! Treba građanima cele godine a posebno leti kada imamo 80 hiljada stanovnika - navedeno je u saopštenju Olivere Doklestić.

Ona dalje ističe da "ne možemo dozvoliti da se bez odgovornosti za sve loše što je učinjeno, od volšebne privatizacije, otimanja opreme, otpuštanja radnika, zanemarivanja samodoprinosa građana koji je izdvajan od 1986. do 1992. i doprinosa za izgradnju porodlišta, uništava zemlja i ceo prostor sadašnje bolnice u Meljinama."

Foto: V.V.

 

Komentarišući izjavu ministra Šimuna, Doklestić navodi da se može zaključiti da je već dogovoreno izmeštanje bolnice, verovatno u objekat nekadašnje Komande mornarice kod tunela u Meljinama.

- Kažete da se već rade studije izvodljivosti. Tako govore i čelnici opštine. Spremni ste da Ministarstvo uloži u opremu i kadrove. Zvuči razumljivo i lepo. Ali, ono što nije dobro, to je da već godinama Herceg Novi zapravo nema bolnicu, da ste dozvolili, vi iz vlasti, a nije važno koje vlasti, jer se menjaju ličnosti ali ne i ideologija uništavanja i stvaranja novo - kaže Doklestić.

Ona podseća da su građani Herceg Novog samodoprinosom za Bolnicu Meljine obezbedili  preko 20 miliona evra, ali ni pola te sume  nije u nju uloženo.

Pre privatizacije i pojavljivanja Duška Kneževića, Bolnica Meljine bila je najbolje opremljena  u Crnoj Gori.  Sada nam ne treba, navodi dalje  Doklestić „poklon ni od Vlade niti od Ministarstva zdravlja; treba nam samo da se vrati ono što je naše“.  Poručuje i da je dužnost nadležnih da obnove opremu, u adekvatnom kvalitetu i kvantitetu, da sprovedu istražni postupak privatizacije, ustanove realna potraživanja i  procesuiraju sve krivce koji su bolnicu i građane Herceg Novog doveli u ovako teško  stanje.

Prema rečima Doklestićeve priča o gradnji nove bolnice priprema je za definitivni stečaj postojeće na čijem će  prostoru nići  visoko tarifni risort, sa sedam zvezdica za bogate turiste. Otud na kraju pitanja “ima li kraja užasima koji se spremaju Herceg Novom, uništavanju prostora zarad lične koristi, raznim korupcionaškim mahinacijama i nesposobnosti pravnog sistema da se sa njima suočava i rešava ih“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!