NAKON SAOBRAĆAJNE NESREĆE U PODGORICI: Uhapšen državni sekretar, DNP se izvinjava i traži smenu svog funkcionera

M. SEKULOVIĆ

24. 09. 2024. u 20:48

DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja u Vladi Crne Gore Aleksandar Sekulić uhapšen je danas posle  saobraćajnog udesa, jer je u alkoholisanom stanju upravljao službenim automobilom  i nakon sudara sa kombijem pokušao da se udalji.

НАКОН САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У ПОДГОРИЦИ: Ухапшен државни секретар, ДНП се извињава и тражи смену свог функционера

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, on je vozilom upravljao sa 1,75 promila slkohola u krvi. U nezgodi nije bio povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta jer je Sekulić upravljao električnim automobilom "tojota" brednim oko 40.000 evra, koji je UNDP donirao Ministarstvu zdravlja Crne Gore.

U udesu nije bilo povređenih, a Sekulić će makon šestosatnog zadržavanja u policiji biti priveden dežurnom sudiji Suda za prekršaje.

Sekulić je član Predsedništva Demokratske narodne partije (DNP).  Krajem januara ove godine izabran je za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, a Demokratska narodna partija je iskazala žaljenje zbog saobraćajne nezgode čiji je vinovnik Sekulić.

- Istovremeno se izvinjavamo svim građanima koji su na bilo koji način preživeli stres ili su oštećeni nakon današnje nesreće koju je izazvao naš funkcioner. Bez namere da na bilo koji način utičemo na dalji tok istražnih radnji, pozivamo ministra zdravlja Vojislava Šimuna da na prvoj narednoj sjednici vlade inicira Sekulićevu smenu, ukoliko on sam ne uputi izvinjenje crnogorskoj javnosti i podnese ostavku. DNP nikad neće podržati bahato ponašanje nijednog svog funkcionera, jer bi na taj način anulirala desetogodišnju borbu protiv devijantnih društvenih pojava koje je kritikovala kod najviših državnih funkcionera a koje su imenovali drugi politički subjekti, saopšteno je iz DNP, iz koje naglašavaju da "pred zakonima ove države svi treba da budemo jednaki i da snosimo odgovornost ako bude utvrđena naša krivica, bez obzira da li se radi o krivičnom delu ili prekršaju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk