OFANZIVA NA "SPAVAČE": Nikad neizvesniji izbori u Podgorici, glavna bitka se vodi za apstinente

V.K.

24. 09. 2024. u 06:45

PREDIZBORNU kampanju u Podgorici obeležili su mnogo buke i besa, dok nije gotovo niko analizirao temu - kako će se živeti posle 29. septembra za kada su zakazani izbori. Analitičari primećuju da će ovi biti lakmus papir državnih izbora, a vladajuća većina čini sve ne bi li sačuvala vlast i u glavnom gradu.

ОФАНЗИВА НА СПАВАЧЕ: Никад неизвеснији избори у Подгорици, главна битка се води за апстиненте

v.k.

U tome prednjači zajednička lista Pokret Evropa sad i Demokrate, a nešto manje koalicija "Za budućnost Podgorice" (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, SNP, Ujedinjena Crna Gora, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora).

Trinaest nagoveštavaju nikad neizvesnije izbore u Podgorici.

- Pitanje je koliko su uspeli da mobilišu birače da izađu. Videćemo koliko će biti apstinenata, tu će se odmeravati snage. To će biti glavna bitka ovih poslednjih dana kampanje, i biće zanimljivo pratiti s komunikacijskog aspekta - smatra komunikolog Miodrag Stupar. - Politički programi ne utiču na glasače, makar ne u onoj meri u kojoj se veruje. Znate li nekoga ko uzme i pročita političke programe? Ako pitate građane ko šta obećava, ne verujem da će za sve kandidate znati koje konkretne stvari su obećali, jer se različite stvari obećavaju.

Mandić: Bez privilegovanih

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je da se mora postaviti sistem u kojem neće postojati privilegovani pojedinci.

- Snage bivšeg režima imaju velika finansijska sredstva ne kroz biznis, već kroz činjenicu da je Crna Gora bila pretvorena u leglo kriminala, a da je šverc cigara bio jedan od osnovnih biznisa. Očekujem da policija i tužilaštvo rade efikasno, jer postoji još toga što se nagomilalo, a nije teško ući u rešavanje tog problema - izjavio je Mandić.

Tako Andrija Klikovac, šef kluba odbornika DPS u Skupštini glavnog grada, kaže da će ta partija ostvariti najmanje 350 miliona evra investicija u Podgorici za četiri godine! Lider Stranke evropskog progresa, Duško Marković, pružio je podršku bivšim kolegama iz MUP-a i ANB-A koji će se u narednom periodu naći pred brojnim iskušenjima.

Bivši premijer Zdravko Krivokapić javno je podržao listu PES-a i Demokrata poručivši da je profesor dr Saša Mujović - dostojan da postane gradonačelnik.

- Prof. dr Saša Mujović kao ubedljivo najbolji ministar Vlade, ličnim primerom svedoči kakav treba da bude član Vlade. Još jednom se pokazuje da univerzitetski profesori ne sede u "prašnjavim kabinetima" i da svojom inteligencijom, mudrošću, odgovornošću, borbom za bolje sutra, hvatanjem ukoštac sa brojnim nasleđima i zaostavštinama, svedoče snagu i moć znanja i njegovu iskonsku vrednost. Podržimo znanje u vlasti - saopštio je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali