SRBI NA JEDNOJ LISTI: Na predstojećim izborima u Podgorici srpske stranke dogovorile koaliciju

V.K.

02. 09. 2024. u 07:00

DOGOVOR srpskih stranaka za zajednički nastup u glavnom gradu u okviru koalicije "Za budućnost Podgorice" je postignut. To je saopštio lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković tvrdeći da je to pobednički tim za lokalne izbore koji će se održati 29. septembra.

СРБИ НА ЈЕДНОЈ ЛИСТИ: На предстојећим изборима у Подгорици српске странке договориле коалицију

V.K.

Tako će se pod krovom koalicije pored ove stranke naći Nova srspska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora. Nosilac liste je aktuelna predsednica Skupštine glavnog grada Jelena Borovinoć Bojović (DNP).

- Tokom proteklih godinu dana rada smo svi zajedno pokazali da smo stabilni činioci vlasti, pouzdani partneri, ali ozbiljni ljudi koji su svoj posao obavljali stručno, profesionalno i, najvažnije, časno i pošteno - bez ijedne afere. Spremni smo za novu pobedu nad Milovom Demokratskom partijom socijalista, ali i nad onima koji DPS doživljavaju kao partnere. Sa njima nema sreće. Narod je govorio - "daj Bože da se Srbi slože" i Bog je dao! A sad na pobedu - poručio je Dajković.

Da se poslednjih dana može primetiti da se presednik Crne Gore Jakov Milatović (bez svoje partije) udružuje sa strukturama režima protiv koga se borio, smatra potpredsednik Vlade Budimir Aleksić.

- To nije dobro za ozdravljenje crnogorskog društva umornog od nekih ranijih diskriminatornih praksi. Što se izbora u Podgorici tiče, uveren sam da će tridesetoavgustovska većina biti apsolutni pobednik. Nijedan ozbiljan analitičar ne dovodi u pitanje takvo sagledavanje izbornog raspleta u Podgorici. Svedočimo svakodnevnom slabljenju DPS u svim njegovim izbornim kolonama, što je jedan od empirijskih pokazatelja da je teza o pobedi tridesetoavgustovske većine na mestu - dodaje Aleksić.

DPS oteo slogan

DA DPS ne odustaje od starog manira da otima i prisvaja tuđe ideje i stvari pokazuje činjenica da su za svoj slogan za predstojeće izbore u Podgorici uzeli slogan SNP - "I riječ i djelo" iz izborne kampanje 2012. godine - saopštili su iz SNP.

- Naš narod bi rekao - navika je čudo, poručuju iz partije Vladimira Jokovića.

U kampanju Demokratske partije socijalista uključio se bivši predsednik Crne Gore i višedecenijski lider te partije Milo Đukanović.

- Zajedno možemo sve! Pogledajte kako je protekao sastanak partijske mreže u Podgorici i zvanični početak kampanje. I rečju i delom - dr Nermin Abdić. Do pobede - poručuju iz DPS.

Manje od mesec dana je do podgoričkih izbora, a izvestan je nastup 12 lista, možda i više. Rok za predaju ističe sutra u ponoć. Do danas su liste predali Stranka evropskog progresa Duška Markovića, "Za budćnost Podgorice", "Za bolju Podgoricu Jakova Milatovića", Crnogorska građanska akcija, DPS, Evropski savez, Evropa sad i Demokrate, Podgorička lista, lista "Naprijed", Pokret "Preokret", Bošnjačka stranka. Na biračkom listiću mogao bi se naći i Pokret podstanara, Albanski forum i Crnogorska evropska partija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA PODRŠKA ZA ORLOVE: Kapiten Srbije na tribinama, bodri tenisere Srbije protiv Grčke (VIDEO)