ČESTITAMO NA IZGLASAVANJU ISTORIJSKE REZOLUCIJE: Udruženje Vasojevića u Beogradu čestitalo Skupštini Crne Gore

Novosti online

01. 07. 2024. u 08:34

UDRUŽENjE Vasojevića u Beogradu iskazuje javno priznanje Skupštini Crne Gore koja je na Vidovdan izglasala rezoluciju o osudi genocida u Jasenovcu.

ЧЕСТИТАМО НА ИЗГЛАСАВАЊУ ИСТОРИЈСКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ: Удружење Васојевића у Београду честитало Скупштини Црне Горе

Skupština Crne Gore

Udruženje Vasojevića veruje da rezolucija iskazuje civilizacijski odnos svih građana Crne Gore prema najmonstruoznijim genocidnim zločinima koje su fašističke vlasti sprovodile nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu, i da svaki čovek u kojem nisu umrli savest i poštenje osuđuje te zverske i nečovečne zločine.

- Čestitamo predsedniku Skupštine Crne Gore i svim poslanicama parlamenta na izglasavanju ove istorijske rezolucije. Usvajanjem rezolucije Skupština je svima nama koji smo rođeni u Crnoj Gori vratila veru da se Crna Gora vraća slobodarskom duhu naših slavnih predaka.

Takođe, čestitamo i dobijanje pozitivnog Izveštaja o proceni ispunjenosti privremenih merila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) kojim Skupštinska većina potvrđuje sabornost i napredak na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Ove odluke pokazuju da je Skupština Crne Gore, predvođena predsednikom gospodinom Andrijom Mandićem, posle gotovo tri decenije postala prava narodna Skupština koja donosi istorijske odluke. Ona, kao najviši zakonodavni organ koji legitimitet dobija direktno od građana, oslikava volju svog naroda, služi svom narodu i njegovim interesima - izjavio je predsednik Udruženja Vasojevića u Beogradu profesor emeritus dr Milija Zečević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA U MEDICINI ali u ovome je ključ