POMOĆ ZA INSTITUT IGALO: Iz Vlade i kompanije Vile Olive po pet miliona evra

V.V.

30. 06. 2024. u 14:55

Osmišljen je konačno put za normalizaciju poslovanja Instituta Igalo, koje je proteklih nekoliko godina izuzetno opterećeno značajnim dugovima.

ПОМОЋ ЗА ИНСТИТУТ ИГАЛО: Из Владе и компаније Виле Оливе по пет милиона евра

Foto:RT HN

Vlada je nedavno usvojila informaciju kojom se zadužuje Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da uplati iznos od pet miliona evra Institutu  Igalo. Postignut je dogovor i sa  manjinskim akcionarom kompanijom Vile Oliva, koja će shodno dogovoru, uplati takođe pet miliona kao beskamatnu pozajmicu Institutu, pa će račun konačno biti deblokiran, saopštili su iz Vlade.

Nakon deblokade računa, sledi izrada Plana restruktuiranja u što kraćem roku, ne dužem od šest meseci. Iz Vlade navode da će se strateškim pristupom rešavanju dugogodišnjeg problema obezbediti  sigurnost za zaposlene, ali i  za poverioce i sve goste koji će dolaziti u Institut.

U Institutu su zadovoljni predloženim rešenjima i Vlade kao većinskog i kompanije Vile Olive kao manjinskog akcionara. Nadaju se da će sredstva brzo biti na računu Instituta a onda sledi isplata zaostalih zarada zaposlenima i deblokada računa Instituta zbog duga koji se uglavnom odnosi na obaveze prema Jugobanci u stečaju AD Beograd.

Osim isplate dugovanja plan restruktuiranja podrazumeva i investiranje u adaptaciju i repozicioniranje Instituta na tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDNOĆA I PROŠIRENE VENE: Uzroci, posledice i saveti stručnjaka