OJAČANA ORGANIZACIJA BOLNICE MELJINE: Planirana i jedinica Zavoda za transfuziju krvi

V.V.

27. 06. 2024. u 14:49

Bolnici Meljine i Herceg Novom potrebno je transfuziološko odelenje, pa je u gradu nedavno pokrenuta peticija za ponovno otvaranje ove jedinice Zavoda za transfuziju krvi.

ОЈАЧАНА ОРГАНИЗАЦИЈА БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ: Планирана и јединица Завода за трансфузију крви

fOTO: V.V.

Načelnica Direkcije za regulisane profesije u ministarstvu zdravlja Ljiljana Vujisić informiše da su planirali obnavljanje transfuziologije.

- Ministarstvo je prepoznalo da u bolnici Meljine postoje uslovi za ponovno stavljanje u funkciju jedinice Zavoda za transfuziju krvi, na čemu će u narendom periodu intenzivno raditi zajedno sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore - rekla je Vujisić.

Dodala da je za tu namenu opredeljeno oko 200 hiljada evra.

- Tim sredstvima biće organizovana adaptacija prostora i  obnovljena oprema. Rok za realizaciju je naredna godina, a rezultat će biti adekvatan prostor koji će zadovoljiti sve standarde kako bi se ova važna usluga pružala i u Hercg Novom - objasnila je Vujisić.

Osim transfuziologije, dopunjenom sistematizacijom, predviđeno je ojačavanje rukovodećeg kadra kao i angažovanje oftalmologa i otorinolaringologa.

- To će omogućiti stvaranje normativnog okvira za obavljanje otalmološke delatnosti i otorinolaringoloških usluga koje su tražene iz bolnice Meljine kako bi bio obezbeđen funkcionalan i efikasan rad - dodala je Vujisić.

S obzirom na to da Bolnica Meljine sada funckioniše kao organizaciona jedinica Kliničko bolničkog centra Kotor, konkurse za nova radna mesta raspisivaće rukovodstvo ove ustanove.

Vujisić objašnjava i da je dopunom  predviđeno obezbeđenje adminictracije, pa su u Meljinama dobili pomoćnika direktora i glavnu sestru bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD