ĐELJOŠAJU SMETA MARKO KOVAČEVIĆ: Otkazana sednica Partnerskog saveta za regionalni razvoj

V.K.

22. 06. 2024. u 11:16

HARANGA protiv predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića nikako da stane. Njegova izjava da će "s onima koji neće da budu braća nego da liče na Turke postupati kao prema Turcima", istrgnuta iz konteksta tokom proslave bitke na Grahovcu, našla se pod lupom Višeg državnog tužilaštva, dok opozicija u opštinskom parlamentu, kao i prozapadni nevladin sektor traže njegovu smenu.

ЂЕЉОШАЈУ СМЕТА МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Отказана седница Партнерског савета за регионални развој

V.K.

Sada se međutim, iz lokalnog ova priča preselila i na državni nivo, pa je tako potpredsednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj otkazao sednicu Partnerskog saveta za regionalni razvoj, a sednice neće biti dok je predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević član tog saveta!

- Partnerski savet ima značajnu ulogu u regionalnom razvoju države i njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu je od izuzetne važnosti, ali ne po cenu civilizacijskog posrtanja i unižavanja članova ovog tela, navodi se u saopštenju kabineta Đeljošaja.

Kovačević je u međuvremenu dao izjavu policiji, a novinarima rekao da je ostao pri onome što je ranije rekao - da nije nikoga vređao, niti je kome pretio.

- Sve ostalo su konstrukcije onih koji ih prave, imaju svoje ciljeve zbog čega sve to rade - kazao je Kovačević.

Srbin

Kovačević je prvi Srbin na čelu grada podno Trebjese od 1941. godine. Učesnik je litija u borbi za odbranu svetinja SPC u Crnoj Gori, hapšen zbog trobojke i otpora prema bivšim vlastodršcima. Žigosan je i povodom stava o Srebrenici, Crnoj Gori kao srpskoj Sparti, iskazivanju ljubavi prema Srbiji, Republici Srpskoj, Rusiji.

Inače i Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić", koji predvode predstavnici DPS, podneo je predlog za razrešenje Kovačevića zbog "izazivanja osećaja straha i nesigurnost kod građana Nikšića".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?