PRED SUDOM 1. JULA: Odložen početak suđenja biznismenu Dušku Kneževiću

S.Đ.

05. 06. 2024. u 19:00

U PODGORIČKOM Višem sudu odložen je početak suđenja biznismenu i vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću u predmetima "Kaspia", za 1. jul.

ПРЕД СУДОМ 1. ЈУЛА: Одложен почетак суђења бизнисмену Душку Кнежевићу

Foto Promo

Razlog tome je zahtev Kneževićevih advokata koji su zatražili dodatno vreme kako bi nakon preuzimanja kopije spisa predmeta pripremili adekvatnu odbranu.

Biznismen i vlasnik Atlas grupe Duško Knežević je pred sudijom Višeg suda Amirom Đokajem kazao da ukoliko sud prihvati jemstvo od 75.000 funti (88.100 evra) on neće bežati.

- Gospodin Knežević je upoznao sud sa tim da nema nameru da beži, da je došao u Crnu Goru da bi odbranio i povratio imovinu koja mu je blokirana i, kako je rekao pred sudijom, da bi se do kraja obračunao sa režimom Mila Đukanovića i vrhom pravosuđa, pre svega tužilaštva, za koji smatra da je odgovoran za sve postupke koje smatra nekom vrstom političkog progona u odnosu na njega - kazao je Kneževićev advokat Marko Ivanović.

Odšteta

KNEŽEVIĆ je, sa druge strane, pokrenuo međunarodnu arbitražu pred sudom u Hagu i traži 500 miliona evra odštete od Crne Gore i još 200 miliona od ovdašnjih sudova.

Knežević je 31. aprila iz Velike Britanije izručen Crnoj Gori koja ga potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka zbog krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Specijalno državno tužilaštvo do sada je podiglo osam optužnica protiv Kneževića jer je, kako tvrde, preko nekoliko kriminalnih organizacija državni budžet oštetio za više stotina miliona evra.

Terete ga za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju podstrekavanjem, zloupotrebu ovlašćenja u privredi, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Suđenje ni u jednom predmetu nije počelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S