PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće od ponedeljka u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Svetoj Stolici, na poziv poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franja.

Komentari (5)

Milan

09.10.2022. 14:57

Prilikom posjete papi biće utanačeno prelazak Srbske braće u Crnoj Gori pod papinu jurisdikciju. Prvo će kazati da se usklade godišnji odmori pa će pronaći nekog novog Miraža Dedajića,izdajnika i antihrista. Nazdravlje milogorci kukala vam majka koja vas rodi..

Mile

09.10.2022. 15:48

Sta ima da mu kaze o Zmajevicu(Petrovic) jedini od Zmajevica koji je bio protivnik Srbima I pravoslavlju a I sam je bio Srbin.Posle skolovanja u Vatikanu vraca se u Sibenik I Zadar gde je bio njihov providur.Sve je radio dase zabrane skole za Srpsku djecu I radio je mnogo protiv Srpske Crkve.A njegovi potomci ostase I dalje kao Srbi u Dalmaciji pod prezimenom Petrovici,kojih mazda I danas ima.Bilo ih je u Sibeniku I Skradinu,verujem da ih ima i danas.

Milan Lekić

09.10.2022. 19:48

Недостојна акција Римске цркве и враћање старих смутњи у историју Црне Горе. Абазовићу ће у Риму бити показано лажно писмо папе Гргура VII, које је први објавио Ф. Рачки ("Borba južnih Slavena za državnu neodvisnost u XI. vieku", 1875), за политичке потребе разбијања свесрпског државног и етничког простора на предстојећем Берлинском конгресу, 1878. Открио је то К. Јиречек (Историја Срба I, 122, нап. 4). У тексту "писма", кога иначе нема у папским биографијама, „Liber pontificalis“ (ред. 1724-55), Михајло Војислављевић назива се "Rex Slavorum", а не "дукљански краљ", како се прећутно усталило у уџбеничкој литератури, до данас, или пре Рачког "хрватски краљ" (P.R. Vitezović, "Croatia rediviva (oživljena"). У писму се уопште и не говори о захтеву Михајла за папском круном. Критичка наука зна за Михајла Серб(и)оса ("од Сербије", Војислављевића), "српског принца" (Комнина, Скилица) са највишим дворским звањима и функцијама средњевизантијског периода у царској источноромејској администрацији (8-12.в) - протоспатар Хрисотриклиниса и судија (критес) Солуна, Болерона и Стримона (о чему се детаљно чита у сачуваним актима једног светогорског манастира и на сачуваним печатима). У то време, Далматинском Србијом влада отац Михајлов, Стефан, „Архонт Срба“, "Србин, Травуњанин, Дукљанин", "владар градова Задар и Сплит", протоспатар и комеркариос (порезник) Лангобардије и мистографос. Историја каже да Михајло Војислављевић са византијским титулама које су носили високи генерали, гувернери провинција и страни принчеви није био дукљански краљ, између осталог и због тога што је у лажном писму Гргура VII назван – Rex Slavorum, народа који у 11. веку Грци називају Србима, Далматима или Србима-Далматима. Михајло је дукљански краљ само за Рачког, фрањевца Милобара и Дукљанску академију наука… Лажно писмо папе Гргура VII, знаковито је то, датирано је на Св. Стефана (патрон Србије), 1078. године, (тачно 800 година пре Берлинског конгреса)…