ZA JANKOVE TORTE ZNA CELA: Podgoričanin demantuje predrasude da je kuhinja mesto predodređeno za žene
JANKO Komatina iz Podgorice demantuje predrasude koje vladaju na našem podneblju, da je kuhinja mesto predodređeno za žene.
Student ekonomije, uživa u osmišljavanju recepata, pravljenju i dekorisanju torti. U početku je to bio samo hobi, a Janko je sada već na putu da od ljubavi prema pravljenju poslastica napravi ozbiljan biznis, te sanja i da u nekom narednom periodu otvori svoju poslastičarnicu. Iako još nema mogućnost dostave, Jankove torte već su našle put do gotovo svih crnogorskih gradova.
Interesovanje prema kuhinji Janko je pokazao, kako kaže, još u mlađim danima, a ono je bilo usmereno ka slanim jelima i domaćoj kuhinji. Lekcije o kulinarstvu dobijao je preko fiksnog telefona od svoje babe.
- Što se tiče prvih jela koje sam pripremao, tu je bila baba koju sam zvao i koja mi je preko telefona davala instrukcije šta i kako da radim tokom pripreme - kaže mladić, i dodaje da iako je sve krenulo sa slanim jelima, ipak se najviše pronašao u pripremi poslastica.
- Da pravim torte i kolače sam počeo pre par godina, na kraju sam se opredelio samo na torte jer mi najviše zadovoljstva pruža da njih pripremam. Baš uživam u celom procesu.
Osim prvih instrukcija koje je dobijao od bake, Janko danas nema nikavu pomoć u kuhinji.
Od početka sve radi sam, kako ističe, jer tako najviše voli. Iako je pripremanje poslastica u početku bio samo hobi, nakon što se na društvenim mrežama pročulo o Jankovom umeću, stizale i narudžbine, te je počeo ozbiljnije da razmišlja o pokretanju biznisa.
- Kad su sve više i više počele da stižu poruke za narudžbine, uz nagovor prijatelja i porodice rekao sam - što da ne, hajde da probam, volim to i uživam u tome - priseća se mladić.
KVALITET NAJVAŽNIJI
Izbor torti koje se danas mogu kupiti je neograničen, kako kada je reč o ukusima, tako i o izgledu, oblicima. Ipak, Janko ističe da je njegov fokus, uprkos posvećenosti dekorisanju, ipak na kvalitetu... Kako kaže, posebno mu je važan izbor namirnica, a njegove poslastice posebne su i zato što se prave bez jaja, šlaga, kora i bez fondana i margarina.
Preporučujemo
ZRENjANIN: Manifestacija "Izađi mi na teglu" - varjače ukrstilo više od 10 ekipa
01. 10. 2021. u 14:04
NAŠA KUHINjA OSVAJA SVET: Peti rođendan jedinog domaćeg kulinarskog kanala Kičn TV
03. 07. 2021. u 10:14
SRAMNE REČI ANGELE MERKEL U MEMOARIMA: Evo šta je napisala o bombardovanju Srbije, ratovima i Zapadnom Balkanu
SA MNOGO pompe, u knjižare su stigli memoari bivše nemačke kancelarke Angele Merkel pod naslovom „Sloboda“. U njima se na nekoliko mesta spominju Srbija i Zapadni Balkan.
26. 11. 2024. u 17:09
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)