СТРУЧНЕ ГРЕШКЕ ГЛАВНА ТЕМА: У Параћину завршен 2. Међународни симпозијум Удружења здравствених професионалаца

Зорана Рашић
Зорана Рашић

23. 10. 2022. у 15:06

ПОСЛЕ три дана предавања и стручних презентација, у граду на Црници завршен је 2. Међународни симпозијум Удружења здравствених професионалаца Србије (УЗПС).

СТРУЧНЕ ГРЕШКЕ ГЛАВНА ТЕМА: У Параћину завршен 2. Међународни симпозијум Удружења здравствених професионалаца

Фото: З. Рашић

Изнети су резултати истраживања еминентних стручњака из бројних здравствених установа, институција и са факултета из Србије и региона на тему стручне грешке – која је било централно питање на скупу.

Према речима др Владимира Јуришића, префесора Факултета медицинских наука у Крагујевцу и једног од учесника, грешке увек постоје из различитих разлога, па зато треба подићи одговорност на виши ниво јер заиста има доста проблема у здравству, о чему говоре бројне притужбе пацијената.

Фото: З. Рашић

 Основни задатак који професионалци у здравству треба да остваре, тврди Вера Симић, потпредседница УЗПС-а, јесте помоћи  пацијентима, пружити им најбољи могући третман и лечење, али у исто време важно је заштити углед и интегритет сваког здравственог радника.

Да се симпозијум одржи баш у Параћину, потрудила се чланица УЗПС-а из Дома здравља у том граду, Гордана Стојковић. Међународни скуп одржан  је под покровитељством Министарства здравља.

БОНУС ВИДЕО

БЛАГО НА ЈАБЛАНИЦИ: У селу Плеш откривен римски новчић цара Аурелијана из трећег века

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

Коментари (0)

ТАЈНА КВАЛИТЕТА КАФЕ: Бенефити од зрна до шољице