''ЗВЕЗДА У УСПОНУ'': Прочида трећи италијански играч који је понео престижно признање Евролиге
Кошаркаш Албе и италијански репрезентативац Габријеле Прочида проглашен је за "Звезду у успону" Евролиге, саопштено је данас на званичном сајту такмичења.
Проћида (21) је трећи италијански играч који је понео ово престижно признање, после Андрее Барњанија и Данила Галинарија. Он је први кошаркаш Албе који је проглашен за "Звезду у успону" Евролиге. Прочида је члан Албе од 2022. године.
Прочида је за "Звезду у успону" изабран од стране тренера свих 18 евролигашких тимова. Ова награда се додељује кошаркашима који до првог јула 2023. нису напунили 22 године.
Италијански кошаркаш је ове сезоне у Евролиги укупно постигао 207 поена. Он је имао просек од 8,3 поена по утакмици.
Алба је освојила последње место у Евролиги са пет победа и 29 пораза.
Евролига награду "Звезда у успону" додељује од 2005. године. Ову награду је прошле године добио израелски кошаркаш Јан Мадар, који је у сезони 2022/2023. играо за Партизан.
БОНУС ВИДЕО: Топ 10 најбољих поентера у НБА
Препоручујемо
СКАНДАЛОЗНЕ ТВРДЊЕ НБА ЛЕГЕНДЕ: Јокић је због овога добио МВП признање
10. 05. 2024. у 10:23
"ТО ЈЕ ЗА ПРИЧУ": Американци су морали да признају Јокићеву доминацију
10. 05. 2024. у 08:47
ЛУКИН ПЛЕС НА ТЕРЕНУ: Феноменални Дончић водио Далас до велике победе (ВИДЕО)
10. 05. 2024. у 07:40 >> 07:37
ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Загубио је добитни тикет, а када је пронашао оног ко га је "подигао" запалио му је кућу (ВИДЕО)
"Кладионичарске приче" Милана Ђурице су видео-пројекат компаније Новости намењен свим љубитељима спортског клађења који могу да уживају у занимљивим причама најпознатијег српског типстера и његових гостију.
28. 12. 2024. у 10:05
ЧАСТИО СЕ ЗА НОВУ ГОДИНУ: Гранит Џака дошао у Србију
Један је од најомраженијих фудбалера међу Србима. Али баш он, Гранит Џака, на територију Србије је дошао.
31. 12. 2024. у 19:42
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)