ДИРЕКТОРКА ДАЛА ОТКАЗ И ПОСТАЛА КУВАРИЦА: Катарина Самарџић Кети, ТВ аутор емисија о кулинарству
ЗА Катарину Самарџић - Кети, како је сви зову, публика каже да је најзабавнија, најсекси, жена са најбољом енергијом од свих аутора емисија о кулинарству на овим просторима.
Није било лако изборити се за све те епитете у огромном броју емисија о кулинарству које су преплавиле домаће и стране, и специјализоване и мејнстрим ТВ канале широм региона. Када питате гледаоце зашто баш највише воле "своју Кети", кажу да је непосредна, природна, да има одличан смисао за хумар, помало луцкаста, атипична, да уз њу уживају о причама о гастрономији и сјајним рецептима које нуди публици.
Ова необична млада дама напустила је место директора маркетинга и продаје у једном од водећих ланаца прехрамбене индустрије, и канцеларију с лаптопом заменила варјачом и шерпом у ТВ студију, плешући у необичном мизансцену пред гледаоцима своју причу о хедонизму. Кажу да "са екрана" емитује радост живљења. За овај број "ТВ новости" желели смо баш таквог госта.
* На Кичн ТВ успешно радите емисију са најпознатијим куваром из Босне и Херцеговине, Вјекославом Крамером, која се једноставно зове "Вјеко и Кетy". Емисија је врло гледана. Како је дошло до сарадње вас и Вјека?
- Идеја је настала у оквиру продукцијске куће Advance. Сви су унутар продукције препознали да би се наше енергије добро уклопиле и били су у праву! Вјеко је диван човек и велики професионалац и заиста сам пуно научила од њега кроз посао. Надам се да је ово само први у низу серијала.
* Називи ваших емисија су "Љубав", "Деца у кухињи", "Мушкарци у кухињи", "Старац у кухињи", "Долази нам пријатељица вегетаријанка", "Идемо на излет", "Рециклажа хране од јуче", "Крсна слава", "Гости странци", "Поспремање стана", "Журба"? Рекло би се да вам је свакодневни живот био права инспирација?
- Апсолутно јесте. Наравно, пре почетка снимања добро смо се упознали и схватили да имамо врло сличне погледе на живот и слична интересовања. Обоје смо желели да нас гледаоци боље упознају кроз нашу креативност и емисије, тако да је фокус више био управо на нашим причама и хумору, и било је јако забавно.
* Да ли вам је нека од ових емисија, живописних назива, остала у посебном сећању?
- Скоро па свака! Много смо се смејали сваког дана и за сваку емисију сам заиста посебно везана, али омиљена ми је дефинитивно она о обичајима, у којој смо чак и коло "оплели" по студију, и тај део је и остао у емисији! Исто тако и она у којој причамо о егзотици. Тада је у студио дошла моја пријатељица, само да нас види, а ми смо је спонтано увели на сет из разлога јер је једна јако егзотична жена са дивљим коврџама на глави и учинило нам се да је то добра идеја... Тако је и било!
* Ко од гостију је на вас оставио најинтезивнији утисак?
- Уухх, тешко питање. На пример, мој редитељ Иван Николић. Још увек, чак и када је нека прилика за кување за пријатеље, некако се увек извучем, тако да он спрема храну јер, ето, и после 5 година ја и даље имам трему од њега. Убедљиво најстрожији критичар моје хране, али и неко ко је можда и једини, у почетку, у мене веровао, тако да претпостављам да је мој страх од његовог суда апсолутно оправдан и нешто што ће остати заувек! Али то је добра ствар, јер ме тај суд само тера да увек будем боља верзија себе. А Бога ми и он... ме тера(смех)!
* За крај јесени спремате нови пројекат, који ће се звати "Кети са професионалцима". Можете ли нам нешто више рећи о концепту пројекта и где ће се емитовати?
- То је за мене до сада дефинитивно био највећи изазов. Изабрали смо неколико занимања људи и спојили начин њиховог живота с храном. Ја ћу покушати "да уђем у ципеле" тих професионалаца, да покушам да будем у њиховој кожи, радим њихов посао, а за узврат ћу им спремити храну, као захвалност за стечено знање. Не смем више ништа да кажем осим да сам кувала и на отвореном, по снегу у јануару и да сам дефинитивно искусила екстремне услове за кување, и надмашила себе! По први пут сам у животу помислила "ја ово можда нећу моћи", али онда сам погледала у људе испред себе који чврсто држе стативе и не мрдају и било ме је срамота што сам то и помислила. Крими, Мастило, чика Мићо, Иване, правила сам се храбра, ево сада вам јавно признајем. Ово ми је до сада најдражи, али и најтежи пројекат и дефинитивно прижељкујем да то буде прва асоцијација на мене у будућности. Емисија ће се емитовати свакако на Кичен ТВ и хвала свим колегама што су издржали све муке и препреке са мном и што нико ниједном рекао - "Ово је немогуће!".
* Неуморно радите, и тренутно снимате нови формат који ће се емитовати на Телеграф ТВ. О каквом је пројекту реч?
- Е да, и то је ново! На Телеграфу сам почела да радим емисију која се зове "Мојих Топ 5". За првих мојих топ 5 одабрала сам куваре који су мени из разних разлога били интересантни. Дакле, очекујте да то дефинитивно буде моја препорука у виду репортаже у разним правцима! Биће ту и мојих топ 5 намирница, специјалитета, можда и домаћина Србије... Свашта нешто спремамо! Такође, снимила сам и серијал о пет најстаријих кафана у Београду и све то креће у емитовање на Телеграфу почетком септембра, што значи - нема одмора!
* Да ли постоји формат, концепт емисије који прижељкујете, који би волели да радите?
- О, да. Већ се родила једна идеја коју тренутно разрађујем и коју ћу презентовати својој продукцијској кући Advance у септембру. Наравно, везана је за кување, али и много тога занимљивог осим кувања. Покушаћу да спојим храну и актуелне теме у земљи, и имам госте који су специјалисти из области које ћу обрађивати. Ово је ексклузивна информација, први ви сазнајете.
* Шта вам је професионални сан, и као ТВ аутора и као "чаробњака са варјачом", и има ли нешто за чиме жалите?
- Као ТВ аутора, наравно, национална фреквенција, мислим да заслужујем прилику, а као "чаробњака са варјачом" један сплав са 4-5 столова. Ја сам се остварила као мајка, син је већ велики средњошколац и за коју годину бих волела да се повучем на неки сплав, да кувам шта ми се кува и дочекам и пензију ту. То је све што желим. Немам велике снове, макар не неоствариве... А опет, кад је човек испуњен, небо му је граница, тако да никад се не зна! Да будем искрена, како ми син расте и сад је већ момак, буде ми жао што нисам родила више деце. Мада је мени моја бивша свекрва до скоро знала да каже да рађам, ал` ето, ја никако да упознам такву свекрву као што је она опет... и ништа(смех).
* Зашто сте напустили сигуран директорски посао и потпуно се окренули кулинарству?
- Знате како, због љубави човек свакакве глупости прави (смех). Шалим се. Па, ето, кување је била моја страст и начин да се борим против стреса који ми је тадашња позиција доносила. У једном тренутку, сасвим случајно, кроз посао сам упознала Лепог Брку, он ме је позвао на кастинг за Кичен ТВ и ту сам доживела љубав на први поглед, или боље да кажем залогај! Сада Кичен ТВ доживљавам као своју кућу, а колеге као чланове породице. Тачно се сећам тренутка када сам себи рекла да је то оно што ја желим да радим, а убрзо сам то саопштила и људима око мене. Наравно, за све је то био шок, јер сам у том тренутку била на корак од врхунца каријере, али у дубини душе, мучила сам себе. Џаба све, када нисте срећни. Веровали или не, наишла сам на велику подршку људи око себе, а највећу сада док је корона била у пуној снази, давао ми је бивши муж! Верујте ми, имам најбољег бившег мужа на свету, који често зна да ме изрезили тако пред људима, али из милоште, и да каже како сам ја научила да кувам тек пошто сам се развела (смех)!
* Шта радите у слободно време, како се опуштате?
- Раније сам кувала, а сада (смех), па трудим се да ухватим мог средњошколца да попричамо као "две одрасле особе" када је њему до тога, шетам пса, волим да одем на пијацу, погледам неку серију... Али једино што ми фали да бих баш скроз попунила то слободно време је моја нана. Кад бих Трстеник могла да некако привучем близу Београда, то би било најбоље, јер ми нана тамо живи, а најквалитетније потрошено слободно време је дефинитивно поред ње. Она ми угађа, она ме најлепше загрли и, ето... баш ми много недостаје.
СЕКС БОМБА, ГОЛУБАЦ, ВОЋКЕ И КОКОШКЕ
* КАЖУ да сте идеална жена, кувате, зову вас и Мерилин Монро с варјачом, воли вас публика, а кога ви волите?
- Последњих неколико година заљубљена сам у свој живот, у свој посао. Да, замишљам често себе са неким кроз десетак, петнаест година, како тамо негде код Голубца хранимо кокошке, калемимо воћке и свашта нешто, па ваљда нећу остати сама, надам се! Буде глупо кад човек дође у неке зрелије године и буди се сам. Има и за Ђуру капа, него се капа отима, али решиће се то све ваљда само од себе! Ево, звезде нека помогну, нек се јави неки астролог да ми каже, ако ништа друго (смех).
Препоручујемо
НАША КУХИЊА ОСВАЈА СВЕТ: Пети рођендан јединог домаћег кулинарског канала Кичн ТВ
03. 07. 2021. у 10:14
У ВОДАМА СА БЕЛИМ АЈКУЛАМА: Гордон Ремзи о другој сезони "Скривених укуса света"
13. 09. 2020. у 10:15
СРАМНЕ РЕЧИ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ У МЕМОАРИМА: Ево шта је написала о бомбардовању Србије, ратовима и Западном Балкану
СА МНОГО помпе, у књижаре су стигли мемоари бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел под насловом „Слобода“. У њима се на неколико места спомињу Србија и Западни Балкан.
26. 11. 2024. у 17:09
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (1)