ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
Једноставна посластица која уз одговарајућу декорацију може да буде део било ког славља. Додајте мало шарених јестивих перлица, зелене и црвене боје и украсите их у духу новогодишњих празника.
Састојци:
- Тамна чоколада 200 г
- Маслац 150 г
- Шећер 200 г
- 3 Јаја
- Екстракт ваниле 1 кашичица
- Брашно 100 г
- Какао 30 г
- Со прстохват
- Сецкани ораси или лешници 100 г
Припрема:
Загрејте рерну на 180°С. У посуди на пари или у микроталасној пећници отопите чоколаду и маслац, мешајући док не добијете глатку смесу. Оставите да се мало охлади. У другој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста. Додајте ванилин екстракт и отопљену чоколаду са маслацем, па све добро промешајте. У смесу просејте брашно, какао прах и прстохват соли, па лагано умешајте док не добијете хомогену смесу. Ако користите орахе или лешнике, додајте их у смесу и лагано промешајте.
Припремите плех (око 20x20 цм) тако што ћете га обложити папиром за печење или га намазати маслацем и посути брашном. Сипајте смесу у припремљени плех и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Браунији су готови када чачкалица забодена у средину изађе са неколико влажних мрвица (не сме бити потпуно сува). Оставите брауније да се потпуно охладе у плеху пре него што их исечете. Украсите по жељи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00
КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00
ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)
Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.
17. 01. 2025. у 14:48
Коментари (0)