РЕФОРМА ЈЕ ОМИЉЕНА ТОРТА У СРБИЈИ: Доносимо вам рецепт за посну верзију

Новости онлине

13. 12. 2024. у 15:00

Посна реформа торта учиниће сваку трпезу слатком и свечаном.

РЕФОРМА ЈЕ ОМИЉЕНА ТОРТА У СРБИЈИ: Доносимо вам рецепт за посну верзију

Foto: Shutterstock

Састојци:

За коре:

  • 200 г меда
  • 150 г шећера
  • 300 мл воде
  • 250 г брашна
  • 200 г млевених ораха
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • мало цимета

За фил:

  • 350 млевених ораха
  • 300 г шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 100 мл воде
  • 150 г црне чоколаде за кување
  • 300 г маргарин

За украшавање:

  • мало млевених ораха, или рендане чоколаде

Припрема:

За ову торту помешајте мед, воду и шећер, док се не уједначе. У другој посуди помешајте брашно и остале суве састојке. Додајте их у масу са медом, па добро сједините варјачом. Велики плех обложите папиром за печење, па масу равномерно распоредите. Пеците 20 минута на температури од 175°Ц. Печену и прохлађену кору поделите на три дела.

У чинију ставите шећер и ванилин шећер, прелијте га шољицом воде, па на ватри загрејте до кључања. Каде се шећер отопи, склоните са ватре, па одмах додајте млевене орахе и чоколаду изломљену на мање комаде. Све лепо промешајте да се састојци равномерно сједине. Засебно пенасто умутите маргарин, па спојите са орасима.

Филом премажите коре, оставити део за премазивање и са стране. Одозго поспите млевеним орасима или украсите топљеном чоколадом. Торта треба да одстоји око један дан.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

БАЈА МАЛИ КНИНЏА НАПРАВИО СПЕКТАКЛ У АРЕНИ: Чак 20.000 Делија певало углас чувену песму (ВИДЕО)