ПОСНИ ТИРАМИСУ: Посластица која нимало не заостаје за оригиналом

Новости онлине

05. 12. 2024. у 14:30

Посни десерт одушевиће и оне избирљиве.

ПОСНИ ТИРАМИСУ: Посластица која нимало не заостаје за оригиналом

Фото: А. М.

Састојци:

За кору:

  • 200 мл уља 
  • 1,5 чаша воде 
  • 450 г брашна 
  • 320 г шећера 
  • 1 кашичица соде бикарбоне 
  • 1 кашичица ванилин шећера 

За фил:

  • 1 посни маргарин 
  • 200 мл биљне слатке павлаке
  • 6 кашика шећера у праху
  • 1 кашичица какао праха
  • 3 капи рума

За сируп:

  • 300 г шећера 
  • 300 мл воде
  • 2 кашичице инстант кафе
  • 100 мл рума

За глазуру:

  • 250 г чоколаде за кување 
  • 1 кашика шећера 
  • 4 кашике воде 

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте воду, уље, соду бикарбону, шећер и ванилин шећер, па сипајте брашно и умутите. У плех обложен папиром за печење преручите смесу. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на два дела. Засебно пенасто умутите маргарин собне температуре па додајте биљну слатку павлаку. Умутите све да се састојци добро сједине. Додајте какао, рум и какао прах па миксером сједините. Отопите шећер са водом, па додајте кафу и промешајте. Прохлађеном сирупу додајте рум. У калуп ставите кору па је прелијте сирупом и потом, премажите припремљеним филом. Поновите поступак и са другом кором. Помешајте воду и шећер па додајте чоколаду и кувајте, уз непрестано мешање, на умереној температури. Колач прелијте чоколадном глазуром па поспите какао прахом. Оставите у фрижидеру да се прохлади и стегне. Уживајте!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ ЈЕ ЗАТЕЧЕН: Делије урадиле нешто што је мало ко очекивао