РЕЦЕПТ ЗА ЧИЗКЕЈК: Омиљена торта од 3 слоја, топи се у устима
Једна од најпознатијих торти. Неодољива слатко кисела посластица са црвеним воћем, сиром и млевеним кексом, идеална за све љубитеље воћних и освежавајућих слаткиша.
Састојци:
За кору:
- 300 г млевеног кекса
- 150 г истопљеног маслаца
- 5 кашика млека
За бели фил:
- 400 г несланог сира
- 10 г желатина
- 6 кашика воде
- 120 г шећера у праху
- 10 г ванилин шећера
- 500 мл слатке павлаке
За воћни фил:
- 450 г црвеног воћа
- 10 г желатина
- 6 кашика воде
- 100 мл воде
- 10 г ванилин шећера
- 4-6 кашика шећера
- Калуп од 26цм (може и од 24 цм)
Припрема:
У џезву ставите желатин са 6 кашика воде и оставите 10 минута да набубри. За то време… У шерпицу ставите воће са водом и шећером, па ставите да се кува. Када воће проври смањите температуру и кувајте још 10-так минута. Желатин загрејте, али немојте да вам проври. Сипајте га у шерпу са воћем, добро помешајте и оставите да се прохлади.
У чињу сипајте млевени кекс, млеко, истпољени маслац и рукама лагно умесите састојке. Калуп (26 цм) премажите маслацем. На дно калупа рукама утапкајте смесу од млевеног кекса. У џезву ставите желатин са 6 кашика воде и оставите 10 минута да набубри. За то време…Миксером умутите сир са шећером и ванилин шећером. Додајте слатку павлаку, па мутите миксером док се смеса не згусне. Желатин загрејте, али немојте да Вам проври. У желатин додајте мало умућеног сира, помешајте, па сипајте у фил са сиром. Миксером умутите све састојке да се сједине. (Уколико волите гушћи бели фил додајте и кесицу кремфиxса). Преко кекса сипајте фил са сиром. Поравнајте га, па преко сипајте воћни фил. Оставите торту у фрижидеру најбоље преко ноћи, а најмање 6 сати. Уколико не желите да вам се воћни фил размаже током сечења, прво засеците воћни желе, обришите нож, па исеците парче.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)