ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
Уколико сте љубитељ сочних колача, а волите комбинацију вишње и чоколаде, дунавски таласи су посластица коју ћете често правити.
Састојци:
- За кору:
- 6 јаја
- 250 г шећера
- 250 г маргарина
- 300 г брашна
- 500 г очишћених одлеђених вишања
- 1 прашак за пециво
- 100 мл млека
- 3 кашичице какаоа
- 1 кашичица цимета
- За фил:
- 750 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 100 г шећера
- 200 г маргарина
- За глазуру:
- 200 г чоколаде за кување
- 2 кашике уља
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Умутите пенасто маргарин са шећером. Додајте једно по једно жуманце у млеко, затим брашно помешано са прашком за пециво. Онда додајте умућена беланца и лагано промешајте. У плех обложен пек-папиром сипајте половину смесе. У другу половину додајте цимет и какао, па сипајте преко жуте смесе у плех. Нанесите оцеђене вишње. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Пудинг са млеком и шећером скувајте по упутству са кесице, па оставите да се прохлади на собној температури. Повремено промешајте. Миксером пенасто умутите маргарин па додајте у охлађени пудинг, кашику по кашику, мутећи миксером. Премажите филом прохлађен колач па оставите да се хлади један сат. Чоколаду отопите са уљем на пари. Прелијте преко колача, па виљушком направите таласе.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене
ДАНИМА се многи грађани питају колико је реалан ризик од нуклеарног рата након што је амерички председник Џо Бајден овластио Украјину да користи ракете дугог домета за напад на Русију, што је, према новој Путиновој безбедносној стратегији, разлог за рат, укључујући нуклеарни одговор.
21. 11. 2024. у 11:27
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)