РЕЦЕПТ ЗА ШУСТЕР ПИТУ: Предиван старински, посни колач који се топи у устима при сваком залогају
Старинска посластица са џемом подсетиће вас на бакину кухињу и стара времена.
Састојци:
- 1 кесица сувог квасца
- 1/4 л киселе воде
- 1 кашичица шећера
- 1 шоља уља
- 150 г ораха
- 100 г мака
- 250 г шећера
- брашно по потреби
- 150 г џема од кајсија
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Квасац са кашичицом шећера потопите у млакој води, па оставите да се активира. Додајте шољу уља и брашно па умесите мекано и глатко тесто. Тесто поделите на 5 једнаких делова, па сваки развијте оклагијом. У плех ставите прву кору па премажите џемом од кајсија. Поспите млевеним орасима, маком и шећером. Поступак поновите за све коре, осим последње. Затим, покријте питу и пустуте око пола сата, да надође. Пеците пола сата,тј. док не постане златносмеђа, у рерни загрејаној на 180 степени. Готову питу премажите још једним слојем џема па поспите млевеним орасима. Пријатно! (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене
ДАНИМА се многи грађани питају колико је реалан ризик од нуклеарног рата након што је амерички председник Џо Бајден овластио Украјину да користи ракете дугог домета за напад на Русију, што је, према новој Путиновој безбедносној стратегији, разлог за рат, укључујући нуклеарни одговор.
21. 11. 2024. у 11:27
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)