НЕОДОЉИВИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Тако једноставан, а препун укуса
Неодољиви колач са маком, савршен за све прилике.
Састојци:
- меко брашно 320 г
- прашак за пециво 10 г
- млевени мак 50 г
- јаја 3
- шећер 220 г
- уље 190 мл
- со 2 г
- грчки јогурт 100 г
- рендана кора лимуна 1 кашика
- сок од лимуна 60 мл
- млеко 140 мл
- За глазуру:
- шећер у праху 60 г
- сок од лимуна 3 кашике
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и млевени мак. У већој чинији мутите миксером шећер, јаја и ванилин-шећер док смеса не постане светлија и запремина се не повећа. Тада додајте уље, со, грчки јогурт, млеко, те кору и сок од лимуна. Мутите још мало, па постепено додајте помешане суве састојке. Смесу излијте у науљен и побрашњен мањи плех чије дно сте обложили пек-папиром и лепо поравнајте шпатулом. Пеците око 40 минута на 180 степени. Колач је мекан и влажан, па вам може деловати као да изнутра није печен, али то је у реду. Када се колач прохлади, извадите га из калупа и ставите на даску или тацну. За глазуру помешајте шећер у праху са соком од лимуна. Ишарајте колач глазуром и оставите да се пре сечења добро стегне и охлади. По жељи декоришите колутићима лимуна.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура
РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).
02. 12. 2024. у 16:10
ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)
ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.
02. 12. 2024. у 15:51
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)