ЧОКОЛАДНИ МУС: Рецепт који ће се свидети свим сладокусцима

Новости онлине

29. 10. 2024. у 16:30

Засладите се домаћим чоколадним мусом, који се лако прави, а има богат укус.

ЧОКОЛАДНИ МУС: Рецепт који ће се свидети свим сладокусцима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  200 г црне чоколаде
  •  3 јаја
  •  50 г шећера
  •  200 мл слатке павлаке
  •  Прстохват соли
  •  Чоколадне мрвице или какао у праху за декорацију


Припрема:
 Исеците чоколаду на коцкице и отопите је на пари или у микроталасној пећници. Ако користите микроталасну, отапајте је у интервалима од 30 секунди, мешајући између.
 У посебној посуди умутите јаја са шећером и прстохватом соли док не постану светла и пенаста. Када се чоколада мало охлади, додајте је у смесу од јаја и добро промешајте да се све сједини. У другој посуди умутите слатку павлаку док не постане чврста. Затим је пажљиво додајте у чоколадну смесу, користећи спатулу, да задржите ваздушасте мехуриће.
Смесу сипајте у чаше или посудице и оставите да се охлади у фрижидеру најмање 2 сата.
 Пре служења, декорисите мус чоколадним мрвицама или какао прахом по жељи.
Уживајте у вашем чоколадном десерту!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину