ИДЕАЛНА ЗА СЛАВУ, А ГОТОВА ОЧАС ПОСЛА: Слана торта са печеним паприкама, одушевиће све за трпезом

Novosti online

22. 10. 2024. у 07:00

Слана торта са печеним паприкама је идеална за славу и готова за сат времена. По жељи убаците и шунку.

ИДЕАЛНА ЗА СЛАВУ, А ГОТОВА ОЧАС ПОСЛА: Слана торта са печеним паприкама, одушевиће све за трпезом

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Barbarizando na cozinha (Bárbara Caroline)

Састојци:

5 јаја

300 мл млека
200 мл уља
400 г брашна
1 прашак за пециво
кашичица соли
450 г очишћених печених црвених паприка, исецканих
За украшавање:
400 г киселе павлаке
100 г мајонеза
рендани качкаваљ

Рецепт за слану торту са печеним паприкама:

Како бисте направили слану торту прво умутите јаја а онда додајте млеко и уље и све умутите. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со, па додајте мешавини јаја и опет добро умутите.

Смеси потом додајте исецкане паприке. Измешајте па пребаците у тепсију обложену папиром за печење. Пеците 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Након печења охладите на решетки, а затим извадите из плеха да се потпуно охлади.

Помешајте киселу павлаку и мајонез и премажите слану торту. Преко свега тога нарендајте качкаваљ. Украсите першуном.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОЈ ОТАЦ ЈЕ БИО ОСЛОБОДИЛАЦ БЕОГРАДА, НИЈЕ ХТЕО ОДЛИКОВАЊА: Исповести - Новости са потомцима бораца у маршу Бесмртног пука (ФОТО)

"МОЈ ОТАЦ ЈЕ БИО ОСЛОБОДИЛАЦ БЕОГРАДА, НИЈЕ ХТЕО ОДЛИКОВАЊА": Исповести - "Новости" са потомцима бораца у маршу "Бесмртног пука" (ФОТО)

ХИЉАДЕ грађана, међу којима су били и потомци бораца који су учествовали у ослобађању Београда, али и остатка Југославије од фашиста, били су део марша "Бесмртног пука" који је организован на потезу од Гробља ослободилаца Београда у Рузвелтовој улици, до Трга републике.

21. 10. 2024. у 07:00

ЈК О ОДНОСИМА СА КОШАРКАШОМ: Никола је прелеп и диван момак...

ЈК О ОДНОСИМА СА КОШАРКАШОМ: "Никола је прелеп и диван момак..."

"МИСЛИМ да жена као ја треба да прича о партнеру када заправо он буде био поред мене. Не у кадру у медијима, али у животу поред мене. Да буде неко ко ће стајати поред и испред мене, до тада, све док је иза у неком скривању, мислим да не треба било ко да се помиње", рекла је Јелена.

21. 10. 2024. у 15:45

Коментари (0)

У КОРАК СА СВЕТСКИМ ТРЕНДОВИМА УЗ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ ЛОКАЛНОЈ ЕКОНОМИЈИ: Chips Way комплетирао највећи инвестициони циклус у својој историји