КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике
Чаробна посластица која осваја од првог залогаја, за све важне догађаје.
Састојци:
За кору
- 5 беланаца
- 10 кашика шећера
- 2 кашике брашна
- 100 г сецканих ораха
- 3 коре обланде
За фил
- 15 жуманаца
- 10 кашика шећера
- два маргарина
- 200 г чоколаде
За глазуру
- 100 г чоколаде
- 50 г маргарина
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца, шећер, брашно и орахе. Коре од обланде премажите добијеном смесом. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Жуманца умутите на пари, да добијете фил. Шећер ушпинујте са мало воде па додајте у умућена жуманца. Склоните с ватре и мутите док се смеса не прохлади и не згусне. Засебно умутите пенасто два маргарина па додајте у прохлађени фил. Отопите чоколаду на пари, па јој додајте фил. Филујте коре, све док не утрошите материјал. Декоришите торту припремљеном глазуром.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса
07. 10. 2024. у 20:00
ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом
04. 10. 2024. у 13:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)