КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике

Новости онлине

18. 10. 2024. у 09:00

Чаробна посластица која осваја од првог залогаја, за све важне догађаје.

КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору

  • 5 беланаца
  • 10 кашика шећера
  • 2 кашике брашна
  • 100 г сецканих ораха
  • 3 коре обланде

За фил

  • 15 жуманаца
  • 10 кашика шећера
  • два маргарина
  • 200 г чоколаде

За глазуру

  • 100 г чоколаде
  • 50 г маргарина

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца, шећер, брашно и орахе. Коре од обланде премажите добијеном смесом. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Жуманца умутите на пари, да добијете фил. Шећер ушпинујте са мало воде па додајте у умућена жуманца. Склоните с ватре и мутите док се смеса не прохлади и не згусне. Засебно умутите пенасто два маргарина па додајте у прохлађени фил. Отопите чоколаду на пари, па јој додајте фил. Филујте коре, све док не утрошите материјал. Декоришите торту припремљеном глазуром.                                                                           

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ДОКТОР КОШАРКЕ, НИКОЛА ЈОКИЋ: Србину нико раван у једном важном статистичком параметру