САВРШЕНСТВО УКУСА, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Ванилице са маком - Рецепт је толико једноставан, да свакоме успева
Рецепт је толико једноставан за припрему, да не може да вам не успе.
Састојци:
- За тесто:
- 250 г маслаца (или маргарина)
- 120 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- рендана корица лимуна
- 200 г млевеног мака
- 300 г меког брашна
- За пуњење:
- џем по избору
- За декорацију (по жељи):
- око 70 г отопљене беле чоколаде (црне или млечне)
Припрема:
Пенасто умутити омекшали маргарин са прах шећером, ванилом и изренданом корицом лимуна у пенасту смесу.
Просејати брашно и измешати са самлевеним маком и додати у умућен магарин и све добро измесити са руком.
Откидати мале куглице, можете их мерити, (свака би била по 10 г) и формирати у мали круг ( то можете радити руком или чашицом). Битно је да буду исте дебљине и ширине. Из целе смесе треба да добијете око 72 лоптице.
Потребна су два плеха, ставити папир за печење и ређати мале кругове,остављајући мало размака између.
Загрејати рерну на 170 С и пећи ванилице око 15 минута али пазите да вам не порумене превише. Оставити на плеху око 10 минута да се прохладе. Пренети их на жицу и оставити да се потпуно охладе.
Спајати по две са џемом по вашем избору и оставити их преко ноћи да се залепе. Већ сутра их овако можете послужити само их поспите шећером у праху, а може и овако:
Чоколаду отопити са 2 до 3 кашике уља и замочити једну страну ванилице. Оставити на папир за печење да се чоколада стегне и послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)