НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
Старински колачићи - лондонске штанглице, одушевиће вас укусом.
Састојци:
- За кору:
- 250 г брашна
- 120 г шећера
- 130 г + 1 кашика путера (собне температуре)
- 4 жуманца
- За горњи слој:
- 4 беланца
- 150 г шећера
- 1 кашичица екстракта ванилије
- 1 прстохват соли
- 200 г млевених ораха
- 1,5 шољице џема
Припрема:
Пенасто умутите жуманца са путером и шећером и умешати у брашно. Ручно или варјачом мешајте брашно са смесом од јаја, док се не претвори у тесто. Обликујте лопту и оставите у фрижидеру 30 минута. Загрејте рерну на 180 °С. Плех средње величине обложите пек-папиром. Самељите орахе. Умутити беланца с прстохватом соли док не постану пенасти. Постепено додајте шећер и ванилију, мутите док се не формирају чврсти врхови. Пажљиво умешајте млевене орахе. Разваљајте тесто и утисните га у припремљен плех. Преко коре премазати џем од кајсија, а преко џема премазати смесу од ораха. Колач пеците 20-25 минута, док се горњи слој не испече и не порумени. Ако врх почне превише да тамни, смањите температуру рерне. Оставите да се охлади пре сечења. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНЕ БЕЧКЕ КОЦКЕ: Тако једноставне, а тако сочне
19. 09. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)