БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица

Новости онлине

03. 10. 2024. у 13:00

Бољи начин да се засладите током јесењих дана не постоји.

БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање розен кора
  • 1,2л млека
  • 4 пудинга са укусом слатке павлаке, 160гр
  • 8 кашика шећера
  • 100 гр беле, млечне чоколаде
  • 250 гр маслаца
  • 200 гр млека у праху
  • 200 мл слатке павлаке

Припрема:

Помешати пудинг и шећер са мало хладног млека, а остатак млека ставити на средњу ватру да проври. Када млеко проври закувати пудинг и мешати док се не згусне.

Склонити са ватре додати чоколаду и мешати док се не отопи.

Прекрити фолијом директно на пудинг и оставити да се охлади на собној  температури.

Умутити маслац са млеком у праху. Умутити миксером и пудинг да омекша.

Додавати по мало пудинга маслацу и мутити.

На крају умутити слатку павлаку, али не претврдо, мекше па и њу додати из два дела у фил и све сјединити.

Филовати корице како то иначе радите па их на крају, на горњу кору коју не мажете благо оптеретити неком даском за сечење меса или нечим сличним.

Оставити бар пар сати да одстоји тако у фрижидеру, како би корице омекшале.

Декорисати белом и млечном чоколадом, шлагом по жељи около.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у Рибникару нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.

30. 09. 2024. у 14:56

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

НА ТОМ САМ НАЈПОНОСНИЈИ: Андрија Милошевић о култној серији због које га публика обожава (ВИДЕО)