ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена

Новости онлине

26. 09. 2024. у 21:53

Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније.

ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

За светлији део: 

  • вода 100 мл
  • шећер 120 гр
  • маргарин 70 гр
  • кекс млевени 180 гр
  • млевен орах 180 гр

За тамнији део: 

  • вода 100 мл
  • шећер 100 гр
  • маргарин 50 гр
  • чоколада 100 гр
  • кекс ломљен 50 гр
  • орах млевени 170 гр
  • млевени кекс 170 гр

За глазуру: 

  • чоколада 150 гр
  • 4 кашика уља
  • зрна соли неколико

Припрема:

За светлији део:

Ставити воду,шећер и маргарин да се отопи и нестану кристали. Додати орахе и кекс, измешати и пустити да се прохлади. За тамни део: Ставити воду, шећер, маргарин и чоколаду да се отопи док не нестану кристали. Склонити са рингле, па додати ломљени кекс, млевени кекс и орахе. Промешати и прохладити. Кад се прохладе обе смесе поделити на два једнака дела. Смесу ставите у кесе за замрзивач од 3 литра. Добићете 4 коре, две тамне и две светле. Измерите вагицом да буду подједнаке. Масу распоредите рукама по целој кеси. Притиснити лагано оклагијом да буду коре глатке и распоређене по целој кеси. Кора треба да испуни целу површину кесе. Скалпелом пресеците кесу са обе стране и отклопите кесу као страницу књиге и заједно са кесом пренети на плато за колаче и наизменично ређати тамни и светлији део. Задњу кору прећи оклагијом да би се делови спојили. За глазуру отопити чоколаду са уљем, додати неколико зрна соли да не би глазура пуцала приликом сечења и прелити цео колач. Добро расхладити. Сећи на штангле и уживати у прелепом укусу. 

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

НЕВИДЉИВИ ЕКОЛОШКИ НЕПРИЈАТЕЉ: Како микропластика угрожава животну средину и људско здравље