ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније.
Састојци:
За светлији део:
- вода 100 мл
- шећер 120 гр
- маргарин 70 гр
- кекс млевени 180 гр
- млевен орах 180 гр
За тамнији део:
- вода 100 мл
- шећер 100 гр
- маргарин 50 гр
- чоколада 100 гр
- кекс ломљен 50 гр
- орах млевени 170 гр
- млевени кекс 170 гр
За глазуру:
- чоколада 150 гр
- 4 кашика уља
- зрна соли неколико
Припрема:
За светлији део:
Ставити воду,шећер и маргарин да се отопи и нестану кристали. Додати орахе и кекс, измешати и пустити да се прохлади. За тамни део: Ставити воду, шећер, маргарин и чоколаду да се отопи док не нестану кристали. Склонити са рингле, па додати ломљени кекс, млевени кекс и орахе. Промешати и прохладити. Кад се прохладе обе смесе поделити на два једнака дела. Смесу ставите у кесе за замрзивач од 3 литра. Добићете 4 коре, две тамне и две светле. Измерите вагицом да буду подједнаке. Масу распоредите рукама по целој кеси. Притиснити лагано оклагијом да буду коре глатке и распоређене по целој кеси. Кора треба да испуни целу површину кесе. Скалпелом пресеците кесу са обе стране и отклопите кесу као страницу књиге и заједно са кесом пренети на плато за колаче и наизменично ређати тамни и светлији део. Задњу кору прећи оклагијом да би се делови спојили. За глазуру отопити чоколаду са уљем, додати неколико зрна соли да не би глазура пуцала приликом сечења и прелити цео колач. Добро расхладити. Сећи на штангле и уживати у прелепом укусу.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)